Zoeken
 
 

Gloednieuwe business terminal opent deuren op luchthaven Oostende-Brugge


Oostende/Brugge, 4 juni 2019
Het NSAC (North Sea Aviation Center) kondigde onder leiding van Jef De Kinder en Erik Vermeersch de opening aan van een gloednieuwe business terminal op de luchthaven Oostende-Brugge. Een totaalconcept werd voorgesteld voor al de general aviation klanten, zowel voor privé- als zakenvluchten. De business terminal wordt 857m² groot en zal beschikken over alle faciliteiten, gaande van een VIP-lounge tot kantoorruimtes.
De business terminal komt er naar aanleiding van de toenemende vraag en bijgevolg het stijgend aantal privéjets dat landt op de luchthaven Oostende-Brugge. Deze privévluchten maken vijf tot tien procent van de inkomsten uit.

'Het grote voordeel is dat we hier zeker business kunnen genereren. Het is de bedoeling om meer grotere privéjets naar hier te halen', stelt Erik Vermeersch. 'De operationele capaciteiten van de luchthaven enerzijds en de nieuwe NSAC-faciliteiten anderzijds zijn in dat kader belangrijke troeven die we zeker zullen uitspelen op internationale beurzen en in onze rechtstreekse contacten met operatoren. We mikken op circa 1 500 bewegingen per jaar en zullen zowel de luchthaven als NSAC heel doelgericht promoten.'

Groeipotentieel business aviation

De ongeveer 24.000 bewegingen bestaan momenteel uit zes procent business aviation. Dit aandeel is dus nog vrij beperkt, maar door de nieuwe infrastructuur moet dit ongetwijfeld groeipotentieel opleveren.
'Business Aviation is de derde pijler in het ontwikkelingsplan voor onze luchthaven, samen met passagiersactiviteiten, aircargo/logistiek en e-commerce distributie', verduidelijkt Marcel Buelens.'Met NSAC gaan we straks de zakenreizigers de snelheid, het comfort en de discretie brengen die zij nodig hebben. Tot nu toe waren onze VIP-, privé- en zakenvluchtenactiviteiten ondergebracht in onze algemene terminal, wat niet ideaal was. Hier komt nu een drastische verandering in en hopelijk brengen alle activiteiten via NSAC extra jobs naar onze luchthaven en regio. Bij NSAC zal ook douane en grenspolitie een vaste stek krijgen. Wij kijken uit naar een goeie samenwerking en zullen samen met NSAC onze luchthaven blijven promoten.'

Enkele diensten die het NSAC zal aanbieden in de nieuwe business terminal zijn ground handling voor alle privé- en zakelijke vluchten tot 45,5 ton en het onderhoud van toestellen en helikopters, in samenwerking met Gill Aviation. Tevens staat NSAC ook in voor de catering aan boord en biedt het medische keuringen voor piloten aan. In de nieuwe business terminal komt er ook een VIP-lounge. Tevens is er de mogelijkheid tot reservatie van limousines, auto's en fietsen, enzovoort. Verder verleent het NSAC ook advies en ondersteuning bij de verkoop van toestellen en helikopters.
De exclusieve opening door het NSAC is gepland op 10 oktober van dit jaar.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren