Zoeken
 
 

3D-metaalprinter voor T2-campus


Genk, 20 mei 2019
Op de technologiecampus T2 (Syntra Limburg, DVAB en Stad Genk) is sinds kort de technologie van 3D-metaalprinten beschikbaar voor Vlaamse (maak)bedrijven. De demonstratieprinter kost meer dan een half miljoen euro. Naast de metaalprinter had de campus al een 3D-printer voor kunststoffen.
Sirris, het technologiecentrum van en voor de industrie, ontwikkelde een volledig nieuwe productieketen die een 3D-metaalprinter en andere state-of-the-art productietechnologieën samenbrengt. Hiermee kunnen metaalverwerkende bedrijven zeer nauwkeurig en op maat van de klant werken en wordt er amper materieel verspild.

'De unit is uniek in Vlaanderen en fungeert als een demonstrator voor de verdere implementatie van deze technologie binnen de bedrijfswereld', aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. 'Dankzij het EFRO-project ‘Integratie van 3D-metaalprinten' werden al 30 Limburgse bedrijven warm gemaakt om het 3D-metaalprinten te integreren binnen de klassieke productieketen. Op de T2-campus konden intussen een honderdtal toekomstige bedrijfsmedewerkers kennismaken met deze technologie. Gezien de sterke vertegenwoordiging van de maakindustrie is dit een belangrijk project voor Limburg. De provincie trok daarom 110.000 euro uit voor het project.'

Opleidingen

Om de technologie vlotter ingang te laten vinden bij de Limburgse ondernemingen, wordt er ook gespecialiseerd personeel opgeleid. Sirris ging hiervoor een samenwerking aan met Syntra Limburg en T2-campus en stelde vorig jaar het demonstratieplatform ter beschikking voor opleiding en interactieve workshops. De opleiding rond de integratie van 3D-metaalprinten is sinds september 2018 opgenomen binnen de cursus 3D Print Designer die Syntra Limburg aanbiedt op de T2-campus. In het project werd ruim een half miljoen euro geïnvesteerd.

'Een succesvolle implementatie draait niet zozeer om de machine, die iedereen kan aankopen, maar eerder om de personen die ermee aan de slag gaan. Goed opgeleide en geïnformeerde medewerkers zijn goud waard', aldus David Van der Meijden, directeur Opleidingen Syntra Limburg.


 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren