Zoeken
 
 

Flinke winstdaling voor roestvaststaalproducent Aperam


Luxemburg (LU), 8 mei 2019
Aperam sloot het eerste kwartaal van 2019 af met een omzet van 1,18 miljard euro, waar dat een jaar eerder nog 1,22 miljard was. Verder schreef het bedrijf over het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 25 miljoen euro, tegenover 49 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2018.
Dat brengt Aperam naar buiten in haar eerste kwartaalrapport van 2019. Verder daalde de EBITDA van 90 miljoen euro in Q4 van 2018 naar 81 miljoen euro in Q1 van 2019. Aperam verwacht zelf dat deze in het tweede kwartaal weer zal gaan stijgen. Ook geeft het bedrijf aan dat in Q2 de netto financiële schuld waarschijnlijk op het huidige lage niveau zal blijven.

Timoteo Di Maula, CEO bij Aperam, vindt de resulaten uit het rapport 'veerkrachtig', rekening houdende met de zwakke Europese markt door een 'stortvloed' van geïmporteerd metaal en de zwakke seizoensgebonden markt in Brazilië. Voor de komende kwartalen verwacht Di Maula verbetering: 'Discussies met de Europese Commissie zijn gaande voor de implementatie van noodzakelijke fair-trade maatregelen voor ontwikkelingslanden die momenteel zijn vrijgesteld van de vrijwaringsclausule, zoals Indonesië.' De grote stroom aan geïmporteeld staal vanuit opkomende economieën naar Europa werkt concurrentieverstorend volgens Aperam.
Het complete kwartaalrapport is hier in te zien.

Aandeelhoudersvergadering

Aperam bracht ook een verslag van hun aandeelhoudersvergadering naar buiten. Met alle voorstellen die tijdens de vergadering werden gedaan is ingestemd. Zo is Bernadette Baudier, senior vicepresident bij olie- en gasbedrijf Total, benoemt tot lid van de raad van bestuur en mag topman Lakshmi Mittal van ArcelorMittal drie jaar extra aanblijven als voorzitter van de raad van bestuur.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren