Zoeken
 
 

Management buy-out en miljoeneninvestering bij Theuma


Bekkevoort en Nijkerk (NL), 7 mei 2019
Theuma heeft een management buy-out voltooid. De fabrikant van binnendeursystemen en kozijnen voor de utiliteits- en woningbouw heeft vestigingen in België en Nederland. Parallel hieraan is door het in de Benelux en Frankrijk opererend investeringsfonds M80 een aanzienlijke kapitaalinvestering in Theuma gedaan. Tezamen beogen management buy-out en investering de ontwikkeling van Theuma te ondersteunen.

Theuma, met vestigingen in Bekkevoort en Nijkerk (NL), wil zich met steun van M80 verder ontwikkelen op de bestaande nieuwbouw- en renovatiemarkten in België en Nederland waar het al tot de belangrijkste of een van de belangrijkste spelers behoort. Het doel is op de middellange termijn het best gekende merk in de Benelux te worden. Spraakmakende projecten waaraan Theuma leverde zijn onder andere het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, de Markthal in Rotterdam en de woon- en hoteltoren Amsteltower in Amsterdam.

 

Over Theuma

Theuma is een van oorsprong Belgische producent van totaaloplossingen voor binnendeursystemen en kozijnen. Met circa 320 medewerkers maakt Theuma bijna een miljoen deuren en kozijnen per jaar voor klanten in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Het bedrijf is hiermee één van de grootste leveranciers op zijn terrein in Europa. Veel aandacht is er voor duurzame producten met een beperkte impact op het milieu. De hoofdvestiging is Bekkevoort, waar houten deuren en kozijnen worden gemaakt. Daarnaast is er een productievestiging en een project- en verkoopkantoor in Nijkerk (NL) waar gekende stalen kozijnen worden geproduceerd. In 2018 behaalde Theuma een omzet van ruim 55 miljoen euro.

Bewezen kwaliteit

Theuma werd in 1962 in België opgericht en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd als producent van binnendeursets en technische deursets met brandwerende, geluidwerende en inbraakwerende kwaliteiten. Theuma levert aan professionele bouwmarkten, houthandels, groothandels en montagebedrijven en deurenspecialisten en werkt verder samen met architecten, projectontwikkelaars, investeerders en woningbouwverenigingen. De producten van Theuma vinden hun weg naar individuele woonhuizen en appartementencomplexen, sociale woningbouw, serviceflats en studentenwoningen. En daarnaast ook kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen en sportcomplexen.

Keurmerken

Het bedrijf beschikt over internationaal erkende certificaten voor bedrijfsvoering en producten en voldoet aan alle geldende Belgische en Nederlandse regelgeving. De binnendeursystemen en kozijnen worden ook nu al als één geheel getest conform Europese richtlijnen voor de CE-markering. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan uniforme wettelijke Europese eisen op gebieden als veiligheid, gezondheid en milieu. Theuma streeft voorts actief naar het steeds verkleinen van de milieu-impact van de bedrijfsvoering.

Sprong voorwaarts

Frank Abbeel van Theuma: 'Het nieuwe management van Theuma stelt zich ambitieuze doelen en ziet de realisering daarvan dankzij de investering door M80 met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. We kunnen voortbouwen op een ijzersterke basis en reputatie voor eenvoudig en snel te monteren binnendeursystemen en bijbehorende kozijnen, die dankzij hun volledige afwerking voor minder kosten en zorgen voor onze afnemers zorgen.'

Peter Maenhout, CEO van M80: 'Door haar leidende marktpositie en productie-expertise vormt Theuma een zeer aantrekkelijke investeringsopportuniteit voor M80. De regelgever stelt steeds hogere kwaliteitseisen aan de deurenmarkt en Theuma is bijzonder goed geplaatst om een leidende rol in deze ontwikkelingen te spelen. We zijn blij om te kunnen partneren met Theuma's management om het bedrijf verder te ontwikkelen en een nieuwe groeifase in te leiden.'
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren