Zoeken
 
 

Niet Altifort, maar British Steel neemt Ascoval over


Straatsburg (FR), 3 mei 2019
British Steel heeft de goedkeuring van een Franse rechtbank gekregen voor de aankoop van de Ascoval staalfabriek in Noord-Frankrijk. Dit zou bijdragen tot het behoud van banen in de fabriek. Daarnaast kan British Steel zich op deze manier uitbreiden in Europa, nu er zorgen zijn om de binnenlandse markt vanwege de Brexit.
Dat meldt Reuters. In december 2018 kondigde het Belgische bedrijf Altifort nog aan Ascoval over te nemen. Het bedrijf neemt fabrieken over waar multinationals vanaf willen en maakt deze vervolgens weer rendabel. In vijf jaar tijd hebben de oprichters al vijftien overnames gerealiseerd. Voor de overname van Ascoval bleken ze echter niet op tijd het benodigde geld bijeen te krijgen.

De reddingsoperatie voor Ascoval, een joint venture tussen Vallourec en Ascometal, werd verwelkomd door de Franse minister van financiën Bruno Le Maire en zou de banen van de 270 werknemers moeten garanderen. British Steel zal 47,5 miljoen euro investeren in Ascoval, de Franse staat en de lokale overheden dragen daarnaast nog eens 47 miljoen euro bij. De overname gaat in per 15 september, Ascoval verandert dan ook zijn naam in British Steel Saint-Saulve.

 

'De overname van Ascoval maakt deel uit van onze lopende plannen om British Steel weer een leider in de staalindustrie te maken', aldus Roland Junck, voorzitter van British Steel. 'Het vormt een aanvulling op onze vlottende activa en de toevoeging van Ascoval's Electric Arc Furnace zal de groei en werkgelegenheid van de groep veiligstellen, de relaties met belangrijke klanten versterken en vele nieuwe mogelijkheden aandragen door het uitbreiden van ons productportfolio.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren