Zoeken
 
 

Almex Metaal investeert vier miljoen in nieuwe vestiging


Essen, 23 april 2019
De specialist in metaalconstructies voor de burgerlijke bouwkunde investeert vier miljoen euro in een nieuwe vestiging in Hoogstraten, in de uitbreidingszone van industrieterrein De Kluis.
Dat meldt de Vlaamse Ondernemer. Onlangs is Almex Metaal al begonnen met de huur van een andere ruimte op het terrein, als tussentijdse oplossing. Almex geeft aan de huidige locatie in Essen, waar sprake is van een capaciteitsgebrek, te behouden, om hier zijn inox- en aluminiumactiviteiten uit te bouwen. In Hoogstraten wil het bedrijf 13.700 m2 aankopen om een productiehal van 6.000 m2 en een kantoorgebouw van 1200 m2 neer te zetten.

'Bedoeling is op de nieuwe site een aantal zaken ook innovatiever aan te pakken. Zo plooiden we ons inmiddels terug op onze core, met name het samenstellen en aflassen van stalen onderdelen. De meeste (mechanische) voorbewerkingen, zoals thermisch versnijden, maar ook verzagen en boren, worden veelal uitbesteed, evenals alle nabehandelingen die de constructiedelen dienen te ondergaan. In Hoogstraten zullen we wel enkele tekortkomingen in ons toeleveringsnetwerk op kwalitatieve wijze wegwerken, zoals bijvoorbeeld het thermisch snijden van vlakke platen en profielen', aldus bedrijfsleider Gert Neelen.

Groei

In de nieuwe vestiging kan Almex zijn productiecapaciteit in theorie verzesvoudigen. Neelen en zijn team zullen blijven focussen op de vertrouwde marktniche, met name de staalconstructies binnen de gewichtsklasse van 500 tot 1.000 ton. Daarboven gaan andere zaken spelen, zoals de noodzaak aan ontsluiting over water of Europese concurrentie.

Neelen: 'Op basis van de opgedane expertise zullen we onze kwaliteitsstandaard in de toekomst nog sterker in de markt positioneren. Dat moet in een periode van drie jaar leiden tot minimaal een omzetverdubbeling. Op middellange termijn mikken we op een omzet van 10 miljoen euro'.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren