Zoeken
 
 

Picanol presteerde goed in 2018 en kondigt investeringen aan


Ieper, 20 maart 2019
Het West-Vlaamse Picanol heeft bekendgemaakt dat het over het volledige boekjaar 2018 een geconsolideerde omzet realiseerde van 666,71 miljoen euro. Dit is weliswaar een omzetdaling met 3% in vergelijking met de 688,93 miljoen euro van 2017, maar dat jaar was wel het beste jaar uit de geschiedenis van de groep. De internationale Picanol Group is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogtechnologische weefmachines (divisie Weaving Machines), engineered casting solutions en custom-made controllers (divisie Industries).

De divisie Weaving Machines kende na het recordjaar 2017 opnieuw een uitstekend jaar. Op basis van het goed gevulde orderboek eind 2017 realiseerde men een sterke eerste jaarhelft. In de tweede jaarhelft zorgde toenemende geopolitieke onzekerheid op de markten voor een vertraging in de vraag naar weefmachines. 


Ook de divisie Industries kende opnieuw een sterk jaar, onder impuls van Weaving Machines en voornamelijk dankzij de sterke aangroei van nieuwe projecten. De divisie Industries blijft zo bijdragen tot de groeiende diversificatie van de groep door volop in te zetten op gietstukken en mechanische afwerking (Proferro), controllercompetenties (PsiControl) en precisieonderdelen (Melotte). Industries bleef in 2018 ook zijn machinepark verder moderniseren om zo efficiëntie en kwaliteit te verhogen.


De activiteiten in 2018 zorgden voor een resultaat na belastingen (geconsolideerde ondernemingen) van 77,98 miljoen euro, in vergelijking met 91,64 miljoen euro in 2017. Daarnaast zorgde Tessenderlo Group nv in 2018 voor een positieve bijdrage in het nettoresultaat van 32,95 miljoen euro (in vergelijking met 10,07 miljoen euro in 2017). De groep sluit het jaar 2018 af met een nettowinst van 110,92 miljoen euro, in vergelijking met 101,71 miljoen euro in 2017.

 

Investeringsplan 2019 + afkoeling markt verwacht 

Interessant nieuws is dat de raad van bestuur voor 2019 een investeringsplan voor Ieper goedkeurde ten belope van 25 miljoen euro. Dit investeringsplan omvat onder meer een automatisch hoogbouwmagazijn en een belangrijke uitbreiding en modernisering van de machining capaciteit in Proferro en Picanol. Daarenboven worden er ook investeringen gepland bij Melotte en PsiControl in Roemenië.


De groep houdt voor dit jaar wel rekening met een afkoeling van de wereldwijde weefmachinemarkt. Voor de eerste jaarhelft van 2019 houdt men rekening met een omzetdaling van ongeveer 25% in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2018.  

 

www.picanolgroup.com/nl  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren