Zoeken
 
 

Nieuwe Volvo FH met I-Save verlaagt brandstofkosten tot 7%


Gent, 13 maart 2019
Om klanten meer brandstofefficiëntie te bieden, introduceert Volvo Trucks - dat in Gent beschikt over haar grootste assemblagefabriek, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines - de Volvo FH met I-Save. Door de combinatie van de nieuwe D13TC-motor met geüpdatete brandstof besparende functies kan deze nieuwe oplossing de brandstofkosten tot 7% verlagen voor transport over lange afstanden, zonder de rijeigenschappen in het gedrang te brengen.

De nieuwe Volvo FH met I-Save komt er niet zomaar, de vraag naar vervoer neemt immers overal in Europa toe en trucks leggen steeds grotere afstanden af. Tegelijkertijd worden vervoerders geconfronteerd met stijgende dieselprijzen die de winstgevendheid onder druk zetten.

 

'Volvo FH met I-Save is ons antwoord op deze uitdaging. Het is een complete oplossing waarin onze nieuwste technologieën worden gecombineerd om het brandstofverbruik op de lange afstanden aanzienlijk te verminderen. En dit zonder concessies te doen aan de rijeigenschappen', zegt Roger Alm, sinds begin dit jaar president van Volvo Trucks.

 

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, hypermoderne D13TC. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst. 

 

Tot 300 Nm extra koppel 

De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder acceleratie en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het snelwegverkeer. Het is de ideale oplossing voor klanten in het segment van langeafstandstransporten. 


Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten dat hellingen verderop in de route analyseert en de instellingen daarop aanpast. Verder is de schakelsoftware geoptimaliseerd voor langeafstandstoepassingen. De gecombineerde efficiëntiewinst van al deze producten en diensten kan leiden tot besparingen op de brandstofkosten tot 7%, vergeleken met een D13 Euro 6 Stap D-motor.

 

'We stemden elk aspect van I-Save af op internationale transportbedrijven, met name voor trucks die gewoonlijk meer dan 120.000 km per jaar rijden', zegt Mats Franzén, Powertrain Strategy Director bij Volvo Trucks. 'Hoe verder ze rijden, hoe meer ze kunnen besparen. Het is een krachtige motor die een zeer zuinige en soepele rijervaring oplevert.'  

 

Sinds deze week beschikbaar 

Volvo Trucks meldt dat de FH met I-Save sinds deze week verkrijgbaar is op de Europese markten. We geven nog mee dat de onderneming een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks aanbiedt en dat ze beschikt over een internationaal netwerk van 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. In 2018 leverde Volvo wereldwijd meer dan 127.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren