Zoeken
 
 

Jongeren uit Zottegem en Geel winnen STEM-Olympiade


Brussel, 6 maart 2019
De finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade is gewonnen door twee leerlingen uit Zottegem en Geel. Ze mogen zich gedurende één jaar 'de grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen' noemen.

Dylan Lejeune van het GO! Atheneum Zottegem en Laurens Ledeganck van de school KOGEKA 3 waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven. Daarin werd hun inzicht in de STEM-domeinen wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde getest. Lejeune en Ledeganck kregen in Brussel hun gouden medaille uit handen van ontslagnemend vicepremier Kris Peeters. Alle deelnemers aan de finale, 13 meisjes en 35 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs uit de prijzenpot ter waarde van 8.600 euro.


In twee rondes namen 24.628 leerlingen uit 236 secundaire scholen deel aan de olympiade. De leerlingen zitten in de eerste graad van het secundair. De actie moet hen tonen hoe boeiend technologie is, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. 'Jongeren ontdekken zo hun technologisch talent. En Vlaanderen heeft nood aan technologen, ingenieurs en ICT'ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Momenteel maken onze bedrijven zich volop klaar voor de zogenaamde vierde industriële evolutie en werken we aan de fabrieken van de toekomst.'

 

www.technologieolympiade.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren