Zoeken
 
 

Inval bij Chinese producenten van namaak snijslijtdelen


Roosendaal (NL), 27 februari 2019
Hypertherm onderneemt juridische stappen tegen vier fabrikanten en distributeurs van namaakproducten. Dit na vier afzonderlijke invallen, de arrestatie van vijf managers en de inbeslagname van vervalste Hypertherm-slijtdelen ter waarde van tienduizenden dollars.

Bij de actie, die eind vorig jaar werd uitgevoerd in de Chinese provincie Changzhou, waren twee van 's werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs betrokken. Dit maakt volgens Hypertherm van deze actie de grootste anti-namaakoperatie uit de geschiedenis van deze producent van snijslijtdelen.

De invallen volgden op onderzoekswerk van meer dan een jaar waarbij de ordediensten van twee Chinese provincies betrokken waren. Bovendien kon de politie een lijst in beslag nemen van bedrijven die zaken doen met de illegale fabrikanten. ‘Zoals bijna alle bedrijven maken ook wij ons zorgen over de impact en veiligheidsrisico's van namaakproducten op onze verkoop en voor onze klanten. Wij willen de illegale vervaardiging van producten die de prestaties van onze systemen nadelig beïnvloeden zo snel mogelijke stoppen', aldus Brett Hansen, intellectual property manager bij Hypertherm. ‘Onze slijtdelen zijn vervaardigd volgens strikte specificaties en bevatten vaak gepatenteerde technologieën die moeilijk kunnen worden nagemaakt. Als gevolg hiervan zullen klanten die deze namaakproducten onbewust kopen, niet dezelfde levensduur of dezelfde prestaties verkrijgen als met het echte product en lopen zij een risico.'

 

Controleer op namaak

Hypertherm, producent van o.a. industriële snijsystemen, raad klanten aan uitsluitend producten te kopen van goedgekeurde en erkende distributeurs, en voorzichtig te zijn als je abnormaal lage prijzen voor ‘echte' slijtdelen en software tegenkomt, vooral bij aankopen online. Controleer bovendien het uiterlijk van slijtdelen en de verpakking zorgvuldig op afwijkingen. Hoewel vervalsers vaak erg goed zijn in het nabootsen van het exacte uiterlijk van originele producten, worden er soms fouten gemaakt. Een ander teken van namaak zijn slechte of inconsistente prestaties van de slijtdelen in vergelijking met wat men gewend is.

Indien je een vermoeden hebt slachtoffer te zijn geworden van namaak en hulp nodig hebt om te controleren of de slijtdelen echt zijn, ga dan naar https://www.hypertherm.com/customer-support/getting-the-most-from-your-products/counterfeit-consumables/?region=EMEA om aangifte te doen of voor meer informatie.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren