Zoeken
 
 

Debat over ecologische impact bouwsector tijdens openingsdag Batibouw


Brussel, 20 februari 2019
Tijdens de openingsdag van de beurs Batibouw in Brussel vindt morgen 21 februari een interessant debat plaats tijdens de openingsdag van de beurs. Tijdens dat debat zullen een aantal autoriteiten uit de bouwsector - waaronder Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, Marc Dillen en Jean-Christophe Vanderhaeghen van de Confederatie Bouw en David Roulin van architectenbureau Art & Build – het hebben over de ecologische impact van de bouwsector.

Hoe groot is de ecologische impact van de bouwsector en wat moet de bouwsector doen om dit tegen te gaan? Het is een prangende en meer dan ooit actuele vraag waarover men tijdens dit door architectura.be georganiseerde debat van gedachten wisselt.


Niet het autoverkeer, niet de talloze vliegreizen, maar wel onze woningen zijn - op de internationale scheepvaart na - de grootste uitstoter van CO2 in ons land. Bovendien speelt de bouwsector ook een belangrijke rol als het gaat over de inname van de vrije ruimte en het gebruik van grondstoffen die nadien als afgedankte bouwmaterialen een enorme afvalberg vormen.

 

Interactie met publiek 

Omdat ecologische impact zo'n ruim begrip is, wordt het debat opgesplitst in drie grote delen: ruimte, energie en materialen. Bij elk thema krijgt het publiek de kans om interactief aan het debat deel te nemen. Via de smartphone kan iedereen zijn mening geven over een aantal stellingen en zelf ook vragen stellen aan de panelleden.  

 

Apart Nederlands en Franstalig panelgesprek 

Er staat zowel een Nederlandstalig als een Franstalig panelgesprek op het programma. Voor het Nederlandstalig debat zijn de panelleden Leo Van Broeck, Marc Dillen, Kristoff De Winne, Wim Boydens, Catherine De Wolf en Frank Vanhove. Moderator is Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom en architectura.be.


Het debat vindt morgen donderdag 21 februari plaats in de Conferentieruimte van Paleis in Brussels Expo. Het Nederlandstalige debat wordt gehouden om 14 uur, het Franstalige om 15.30u. Meer info: www.architectura.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren