Zoeken
 
 

Flanders Make richt initiatief op voor bedrijven in Benelux


Kortrijk, 13 februari 2019
Flanders Make heeft Smart Factory Benelux opgericht. Het bundelt de krachten met bedrijven om samen de noodzakelijke transformatie naar slimme, digitale fabrieken te realiseren. Bosch Rexroth en Pilz werkten alvast mee aan de eerste demonstratiefabriek, die tijdens de vakbeurs Indumation in aanwezigheid van Minister-president Geert Bourgeois voorgesteld werd. Het doel hiervan: bedrijven in de hele Benelux inspireren om zich bij dit Industrie 4.0 initiatief aan te sluiten.

Minister-President Geert Bourgeois: 'De maakindustrie heeft -alle doemdenkers ten spijt- een veelbelovende toekomst in Vlaanderen. Zij is een krachtige motor van onze economie en schept welvaart met 173000 medewerkers, 5155 bedrijven goed voor 24% van onze export en 60% van de privé-middelen voor onderzoek en ontwikkeling. Industrie 4.0 is de sleutel: allesomvattende connectiviteit, intelligente machines, robotica, etc. Vlaanderen behoort thans tot de innovatieleiders in de EU. Samen bereiden we de toekomst voor.'

 

Demonstratieplatform

De SmartFactoryBNL is een demonstratieplatform dat stap voor stap verder uitgebouwd wordt met een groeiende groep bedrijven en tijdens evenementen in de hele Benelux getoond wordt. De primeur is voor de vakbeurs Indumation 2019, de grootste Belgische beurs voor industriële automatisering (6-8 februari, Kortrijk Expo). 

 

Het concept van de Smart Factory komt uit Duitsland, waar de gerenommeerde professor en Industrie 4.0 pionier Detlef Zülke al 50 bedrijven en onderzoekspartners samenbracht om een producentonafhankelijk digitaal productiesysteem te ontwikkelen. Hierin worden de nieuwste en meest veelbelovende technologieën jaar na jaar verder ontwikkeld en gedemonstreerd.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren