Zoeken
 
 

Viega toont tal van innovaties tijdens ISH 2019


Zaventem / Attendorn, 13 februari 2019
Viega, producent van installatietechnologie met in België een vestiging in Zaventem, meldt dat het een hele reeks nieuwe systemen en producten op het vlak van voorwandtechniek, installatie- en afvoertechnologie, geluidswering en brandveiligheid voor zal stellen van 11 tot 15 maart tijdens de vakbeurs ISH. In Frankfurt zal het bedrijf tonen hoe alle innovaties werden ontwikkeld met het oog op optimalisatie van de werk- en installatieprocedures op de werf, zowel op technisch als commercieel vlak.

'Met de innovaties op ISH willen wij de installatie op de werf eenvoudiger, goedkoper en veiliger maken. Dit geldt voor zowel de installateur, de investeerder als de eindgebruiker,' zegt Dirk Gellisch van de raad van bestuur van Viega.


Voorwandtechnieken zullen ruim aan bod komen. Daarnaast zijn er uitbreidingen in het gamma voor de snelle en veilige installatie van leidingen, nieuwe oplossingen voor afvoersystemen voor instapdouches en geteste systemen voor brandveiligheid in gebouwen. Daarnaast zal Viega op ISH voor het eerst haar nieuwe concept voor het vrijwaren van drinkwaterkwaliteit voorstellen. Men analyseert drinkwaterinstallaties op basis van de meest recente wetenschappelijke kennis, met inbegrip van energiegerelateerde criteria. Hierdoor kan niet alleen de kwaliteit van het drinkwater gegarandeerd worden, maar verbetert ook de energie-efficiëntie van grootschalige drinkwaterinstallaties.

 

Negen locaties 

Met ruim 4.000 medewerkers wereldwijd en een productgamma van meer dan 17.000 technische bouwoplossingen is Viega gekend als bedenker van innovatieve oplossingen op het vlak van HVAC en sanitair. Het richt zich op consultants, professionals uit de sector en gespecialiseerde groothandelaars. Het werkt vanuit negen locaties, waarbij op vier locaties in Duitsland de producten vervaardigd worden. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd en in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. De artikelen worden toegepast in de gebouwentechniek, de nutssector, industriële installaties en de scheepsbouw.


Het familiebedrijf werd In 1899 opgericht in het Duitse Attendorn. Al in de jaren ‘60 van de vorige eeuw werd de internationalisatie ingezet en tegenwoordig worden de producten wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren