Zoeken
 
 

BASF lanceert ‘Virtual Design and Construction Resource Center'


Mannheim / Brussel, 29 januari 2019
BASF lanceerde zijn ‘Global Virtual Design and Construction Resource Center’. Dit biedt zowel BIM digitale content aan als digitale bouwtools die ondersteuning bieden bij de productselectie, de specificatie en het gebruik. Het VDC Resource Center brengt een globaal netwerk samen van bouwexperts met architecturale, engineering en aannemingsachtergronden. Zo kan men klanten, planners en architecten steunen via consultatie en toegang tot de gehele chemische portfolio van BASF voor de bouwwereld.

Met meer dan 200 BIM (Building Information Modeling) voorwerpen en binnenkort ruim 400 Revit-modellen is de BASF BIM-portfolio de grootste in de chemische industrie gericht op de bouw. Ze overspant 13 industriële segmenten, zoals Waterproofing Systemen, Performante Vloeren, Betonreparatie of Beschermende Coatings, net zoals Uitzettingscontrole Systemen en Muursystemen. Deze digitale oplossingen zijn beschikbaar in meer dan tien talen. De komende jaren wil BASF zijn aanbod blijven uitbreiden in nieuwe productsegmenten en industriële sectoren, om voor nog meer toegevoegde te waarde te zorgen voor bouwprofessionals. De portfolio is momenteel beschikbaar via meerdere BIM-bibliotheken en databases overal ter wereld, BASF kondigt aan dat er nog meer zullen volgen in de loop van 2019.

 

'Wij leggen ons toe op de volledige bouwindustrie', zegt Ralf Spettmann, voorzitter van de bouwdivisie chemicaliën bij BASF. 'Omdat de digitalisering de industrie nu enorm beïnvloedt, investeren we in ons digitale aanbod zodat we de bevoorrechte partner zijn voor onze aandeelhouders. Ons nieuwe ‘Virtual Design and Construction Resource Center' vormt een ideale manier om bouwprofessionals te ondersteunen terwijl ze digitale praktijken aannemen, en dat door hen toegang te geven tot onze specificaties en gebruikerstools via het grootste aanbod aan BIM-voorwerpen. Het voordeel van onze digitale inhoud is dat die staat voor producten en oplossingen die gebaseerd zijn op onze geavanceerde chemische kennis, waardoor we de industrie een vroege en gemakkelijke toegang bezorgen tot onze innovatieve en duurzame portfolio.'

 

Interne standaard voor digitale creatie 

Volgens BASF is het de eerste leverancier van chemicaliën wereldwijd die een interne standaard ontwikkelde voor digitale creatie, kwaliteitscontrole en onderhoud voor BIM-inhoud. Dit is gebaseerd op beste praktijken voor de huidige globale standaarden, met inbegrip van het British Standards Institute (BSI), BIM Forum, American Institute of Architects (AIA), American Concrete Institute (ACI), de International Standards Organization (ISO) en andere bronnen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren