Zoeken
 
 

Deltracon zet rijke geschiedenis van Van Maele Weavers verder


Ingelmunster, 16 januari 2019
Na het in oktober vorig jaar ten onder gaan van Van Maele Weavers heeft Deltracon besloten de rijke geschiedenis van dit bedrijf verder te zetten. Deltracon kocht 10 armuurweefgetouwen met 24 schachten aan, de volledige garenvoorraad, de archieven en de naam ‘Van Maele’. Dankzij de bijkomende weefgetouwen kan Deltracon complexere armuurdessins en ook muurbekleding produceren. Bovendien werden drie ex-werknemers van Van Maele door Deltracon aangeworven.

Volgens Deltracon kadert de beslissing in het feit dat het verhaal van Van Maele nauw aansluit bij dat van het eigen bedrijf. Deltracon is een familiale weverij van hoogwaardige linnen stoffen, dat steunt op het gebruik van natuurlijke edele materialen. Het startte met de productie van linnen voile-, gordijn- en meubelstoffen in 1990. Uni's, eenvoudige armuur- en jacquarddessins, alsook geborduurde stoffen, worden geproduceerd in 140/150 of 300 cm breedte. Deltracon produceert zowel garengeverfde als stukgeverfde stoffen en gebruikt ook speciale verftechnieken en afwerkingen.

 

In 2009 nam Deltracon een Belgische passementeriefabriek over en noemde deze ‘Flanders' Trimmings'. Deze zusterfirma produceert hoogkwalitatieve passementerie (koorden, franjes, braids, banden) en embrassen/flochen.  

 

Productie Van Maele-artikelen verderzetten

Volgens Deltracon koestert de firma het verleden, zoals de archieven, het vakmanschap, het savoir-faire en de traditie, net zoals het heden. Dat laatste betekent dat het de productie van de Van Maele- artikelen zal verderzetten en dat men vooral uitkijkt naar de toekomst, omdat er nu een nog ruimer gamma van interieurstoffen kan worden aangeboden. Deltracon is binnenkort te zien tijdens de Italiaanse beurs Proposte (15-17 april in Como). 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren