Zoeken
 
 

VOM organiseert cursus galvanotechnieken


Leuven, 2 januari 2019
VOM vzw, een netwerkorganisatie van meer dan 300 bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling, organiseert vanaf 17 januari een cursus galvanotechnieken. Deze cursus, die plaatsvindt in de kantoren van de VOM in Leuven, is geschikt voor productieverantwoordelijken die op zoek zijn naar oplossingen voor het aanbrengen van metallische deklagen en het galvano-gebeuren beter wensen te begrijpen. Enkel galvano-toepassingen en stroomloze processen worden besproken.

Pro memorie: galvanotechniek wordt omschreven als het aanbrengen van metallische deklagen via elektrolyse of via een stroomloos proces op diverse substraten. Deze cursus is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een sterke theoretische basis. Alle andere technieken om metallische deklagen aan te brengen maken geen deel uit van deze cursus.

 

Zes sessies 

De eerste van in totaal zes sessies vindt plaats op donderdag 17 januari 2019, van 14 tot 18 uur. Tijdens die eerste sessie komen de grondbeginselen van de scheikunde aan bod. Zo gaat het over algemene begrippen van de scheikunde (basen, zuren, verbindingen, pH, spanningsreeks, betekenis van de wetten van Faraday, oxidatie en reductie, ionentheorie, principes van de elektrochemie), algemene begrippen van de warmteleer en algemene begrippen van de elektriciteit (wetten van Ohm, weerstand, gelijkstroom en wisselstroom, gelijkrichten).  

 

Vanaf sessie 2 (24 januari) wordt de deelnemer meegevoerd naar de galvanotechniek. De cursussen 3 tot en met 6 vinden respectievelijk plaats op donderdag 7 februari, donderdag 14 februari, donderdag 21 februari en donderdag 28 februari.


De cursussen komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Kijk hier voor meer informatie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren