Zoeken
 
 

maxon motor neemt motorenfabrikant Parvalux over


Mechelen, 2 januari 2019
De maxon motor groep, specialist in mechatronische aandrijfsystemen, zet zijn groeistrategie voort. Het bedrijf neemt de Britse fabrikant van drive motoren Parvalux Electric Motors Ltd over. Daarmee wordt de maxon-portfolio uitgebreid met krachtige aandrijvingen, die onder andere in de medische techniek en de industriële automatisering worden gebruikt.

Parvalux heeft meer dan 70 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van DC-motoren met borstels, AC-motoren en overbrengingen. Het bedrijf heeft 185 mensen in dienst, verdeeld over 185 mensen bij drie productielocaties in Bournemouth. Parvalux heeft een jaarlijkse omzet van 23 miljoen Britse pond en meer dan 40% wordt jaarlijks wereldwijd geëxporteerd. 

 

Complete systeemaanbieder

Met de overname breidt de maxon motor groep zijn portfolio uit met DC-motoren in het vermogensbereik tot 1,5 kW, AC-motoren en wormoverbrengingen. Hiermee zet maxon een volgende stap naar complete systeemaanbieder. Bovendien wordt de groep actief in marktdomeinen zoals medische techniek (onder meer trapliften, elektrische rolstoelen) en industrie (robotica, transportsystemen).

 

Deze nieuwste overname past volgens Eugen Elmiger, CEO van maxon, in de duurzame groeistrategie van maxon motor. 'Wij willen op lange termijn de nummer één zijn op de aandrijvingsmarkt en onze klanten de beste service bieden'. 

 

www.maxonmotor.com

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren