Zoeken
 
 

SPIE plaatst veiligheidsinstallaties voor zeer lage spanning in Brusselse metronet


Brussel, 19 december 2018
De Belgische tak van SPIE, marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, haalde een aanbestedingsproject binnen voor de plaatsing (of waar nodig de vernieuwing) van de veiligheidsinstallaties voor zeer lage spanning in de Brusselse metro. De werken gingen al in oktober van start en nemen drie jaar in beslag. SPIE Belgium staat voor geïntegreerde oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, machinebouw en airconditioning, energie en communicatienetwerken.

Brussel Mobiliteit beheert de MIVB-infrastructuur voor de metro- en premetrolijnen in Brussel. De overheidsdienst waakt over de continuïteit van de dienstverlening en ziet er op toe dat de installaties in de stations, tunnels en bepaalde metrodepots in de hoofdstad tijdig worden onderhouden en aangepast. SPIE Belgium kwam als begunstigde uit de bus in een aanbestedingsdossier voor de vernieuwing en uitbreiding van de veiligheidsinstallaties met zeer lage spanning op de metro- en premetrolijnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf dankt dit succes aan haar technische expertise, nabijheid, flexibiliteit en kwalitatief hoogstaande dienstverlening. De aanbesteding omvat zo'n 3.500 camera's, 500 km kabels, een datacenter en minstens vijf stations die volledig moeten worden vernieuwd.


In totaal ontfermen zo'n 55 medewerkers (40 in de dagploeg en 15 in de nachtploeg) zich onder meer over de installatie van bewakingscamera's, de Tetra en Astrid radiocommunicatie, de plaatsing en vervanging van optische-vezelkabels, het telefoonverkeer, het beheer en de opslag van data, de inrichting van technische ruimtes, de tijdweergave en de toegangscontrole. Er komen dus heel gevarieerde competenties kijken bij dit project.

 

Zonder onderaannemers 

SPIE Belgium, een dochterbedrijf van SPIE Group, zal voor dit project geen beroep doen op onderaannemers. Met die ambitie legt SPIE Belgium, dat meer dan 1.850 medewerkers en 16 vestigingen telt in België en 1 in Luxemburg, zichzelf meteen ook een flinke uitdaging op.

 

Jonathan Debève, Senior Project Manager bij SPIE Belgium: "We werken intussen zo'n tien jaar samen met Brussel Mobiliteit en het is al de vierde maal dat dit kadercontract aan ons wordt gegund. Dankzij dit vertrouwen kunnen we telkens nieuwe competenties verwerven en onze dienstverlening uitbreiden." 

 

Het overkoepelende SPIE telt meer dan 46.500 medewerkers en steunt op een sterke lokale aanwezigheid. Het genereerde in 2017 een omzet van €6,1 miljard en een EBITA van €388 miljoen. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren