Zoeken
 
 

Nieuwe 4.0 labs in gebruik


Leuven, 12 december 2018
Op woensdag 5 december was het een grote dag voor Sirris en Flanders Make. Dan immers openden beide organisaties die inzetten op innovatie en technologie gloednieuwe kantoren en onderzoeks–infrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven.

De opening vond plaats in hoog gezelschap, dat van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters. Alles samen gaat het om ongeveer 5.500 m2. Flanders Make neemt om en bij de 3.000 m2 voor zijn rekening, Sirris huurt 660 m2 kantoren, 700 m2 labruimte en 200 m2 gedeelde vergaderzalen terwijl het overschot gehuurd wordt door Twipe en KUL.

 

'We hadden inderdaad al een gebouw in Leuven, maar verhuizen nu naar een veel grotere en beter aangepaste ruimte', reageert Sirris-woordvoerster Marie-France Rousseau. 'In België beschikken we over acht sites, zodat de bedrijven dicht bij de eigen vestiging een eerste contact kunnen leggen. Elke site heeft wel zijn specialiteit en zijn hoogtechnologische infrastructuur en application labs. Zo focussen we, bijvoorbeeld, in Brussel vooral op de ICT met het EluciDATA Lab en een software engineering-afdeling, hebben we in Hasselt expertise in smart coatings en precision manufacturing en installeerden we daar vorig jaar nog de AM Integrated Factory. In Luik is er dan weer de Product Development Hub en het Additive Manufacturing Lab. Daartegenover staat dat Leuven de schijnwerpers richt op onder meer de lichte en slimme geconnecteerde producten, flexibele productie, enzovoort...' 

 

Een verslag van de opening is te lezen in de krant van deze week. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren