Zoeken
 
 

Trumpf vernieuwt zijn lasersnijmachines


Ditzingen (DE), 5 december 2018
Trumpf heeft zijn TruLaser Series 1000 lasersnijmachines vanaf de grond opnieuw ontworpen. Deze machines kunnen nu over de hele linie geautomatiseerd worden. De robuuste laser en een botsbeveiliging verkorten de inwerkperiode. Bovendien heeft Trumpf nieuwe functies toegevoegd, zoals BrightLine fiber die voorheen alleen beschikbaar was in hogere segment.

De nieuwe serie bestaat uit twee typen machines, de TruLaser 1030 fiber en de TruLaser 1040 fiberlaser met werkgebieden van respectievelijk drie en vier meter lang. De TruDisk-solid-state laser werkt op constant vermogen en is ongevoelig voor reflecties van koper, messing en andere materialen die bij het snijden reflecteren. De machines zijn standaard uitgerust met snijgegevens van veel voorkomende materialen en plaatdiktes. Hierdoor kunnen ze zelfs koper met stikstof snijden.

 

BrightLine fiber

De machines met een 4 kW laser zijn uitgerust met BrightLine fiber. Dankzij deze functie snijden de machines zelfs dik constructiestaal. Een speciaal beschermingsmechanisme zorgt ervoor dat de snijkop afbuigt bij een botsing met gekantelde delen, waardoor schade aan de snijkop en de machine wordt voorkomen. De TruLaser-serie 1000 deponeert slak en kleine onderdelen in vijf uittrekbare laden onder de machine. In vergelijking met zijn voorgangers heeft Trumpf de dynamiek van de machine aanzienlijk verhoogd. Zo is de positioneringssnelheid gestegen van 85 naar 140 meter per minuut. Dit wordt gerealiseerd door het nieuwe ontwerp van de behuizing gecombineerd met een stijf machineframe, een lichtgewicht bewegingsunit en krachtige aandrijvingen. De machine snijdt alle materialen en plaatdiktes met dezelfde snijkop. Met de optionele nozzlewisselaar wisselt de machine automatisch van nozzle. 

 

De TruLaser-serie 1000 bespaart ook tijd tijdens het snijproces zelf. De PierceLine functie reduceert de doorboortijd tot 80 procent en beschermt machine en materiaal. Met een gemiddeld stroomverbruik van 13 kilowatt voor de 3 kW laser en 14 kilowatt voor de 4 kW laser zijn de machines energie-efficiënt in de productie.  

 

Uitgebreide automatisering

De machines zijn standaard al uitgerust met een halfautomatische palletwisselaar. Het maakt het mogelijk om nieuw te snijden metalen platen voor te bereiden terwijl de machine in bedrijf zijn. De operator kan ook gesneden platen parallel aan het snijproces sorteren en lossen.


Met de MobileControl App kan de TruLaser Series 1000 in de nabije omgeving via touchpad worden aangestuurd. De softwareoplossing TruTops Monitor maakt het mogelijk om de status van de machine te allen tijde bij te houden en informeert de machineoperator in geval van een storing. De mobiele bereikbaarheid wordt ondersteund met vijf apps, die de machinegegevens beoordelen en de resultaten aan de gebruikers leveren. Axoom, een dochteronderneming van Trumpf, biedt het cloudplatform voor de verwerking van deze gegevens. De apps geven inzicht in het gereedschaps- en materiaalgebruik en geven onderweg de actuele status van de machine aan de gebruikers weer. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren