Zoeken
 
 

Sluiting Superia radiatoren aangekondigd, 80 jobs op de helling


Zedelgem, 28 november 2018
De Zwitserse bouwgroep Arbonia stelt in een mededeling dat het van plan is zijn radiatorenfabriek in Zedelgem te sluiten. Bij de ingreep komen 80 arbeidsplaatsen op de tocht te staan. De aankondiging komt behoorlijk onverwacht, amper een half jaar geleden namen de Zwitsers immers de radiatorenfabrikant Vasco nog over van oprichter Jos Vaessen, de man die meerdere jaren voorzitter was van KRC Genk, de ploeg die momenteel de rangschikking aanvoert in de hoogste voetbalklasse.

Volgens Arbonia consolideert de divisie Verwarmings-, Ventilatie- en Klimaattechniek (HVAC) de productievolumes van paneelradiatoren in haar meest geautomatiseerde locaties, dit om de concurrentiepositie verder te versterken en de kennis in competentiecentra verder te vergroten. Daardoor moeten de productiviteit en efficiëntie van deze productielocaties verhoogd worden en moeten de competenties uitgebreid worden door het samenvoegen van de beschikbare middelen.

 

Verhuis naar Tubbergen en Plattling 

Arbonia stelt dat het de intentie is de productievolumes van het Belgische ‘Superia Radiatoren', - één van de productiesites van Vasco Group en gevestigd in Zedelgem - tegen eind november 2019 te verplaatsen naar Tubbergen (NL) en Plattling (D). De consolidatie van de productiecapaciteiten en competenties moet voor de HVAC-divisie op middellange tot lange termijn voordelen bieden in de volledige waardeketen van R&D tot productie en logistiek, en een verdere continue versterking van de concurrentiepositie in dit segment mogelijk maken.


Deze geplande verplaatsing van productiecapaciteit leidt volgens Arbonia niet tot een verandering in de marktbenadering van de HVAC-divisie. Deze divisie zal ook in de toekomst naar buiten blijven treden met de merken Kermi, Arbonia, Sabiana, Prolux, Tecna, Vasco, Brugman en Superia. De Superia-klanten kunnen ook in de toekomst het vertrouwde productportfolio in de gebruikelijke kwaliteit en tegen de gangbare levertermijnen verkrijgen, hetgeen gegarandeerd zal worden door de implementatie van een nader te bepalen centraal logistiek knooppunt voor de Benelux-markt.  

 

Opmaak sociaal plan 

'De geplande verplaatsing en de daaruit voortvloeiende sluiting van de Superia-productiesite kan leiden tot het verlies van ongeveer 80 banen in de productiesite in Zedelgem', verduidelijkt Arbonia. 'De werknemersvertegenwoordigers zullen nauw worden betrokken bij het uitvoeren van deze herstructureringsmaatregelen, onder andere via de opmaak van een sociaal plan. De maatregelen uit het sociaal plan moeten de getroffen medewerkers helpen deze moeilijke periode te overbruggen en tevens nieuwe arbeidskansen mogelijk maken.' 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren