Zoeken
 
 

Nieuw cloudplatform voor designers, promotoren en producenten bouwmaterialen


Gent, 21 november 2018
Het nieuwe cloudplatform Prompto van de Gentse startup Around Media kondigt een nieuwe manier van werken aan voor de vastgoedmarkt. Ontwerpers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen werken samen op één platform, en kunnen hun klanten in virtual reality tonen hoe hun toekomstige woning eruit zal zien. Around Media haalde 1,25 miljoen euro op om het platform, dat draait op dezelfde game engine als het razend populaire game Fortnite, in de markt te zetten.

Prompto maakt het mogelijk om ruimtes volledig naar eigen wens in te richten en er met klanten in rond te wandelen. Net als in een game, maar dan op een fotorealistische manier. Het unieke is dat zowel designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten,...), bouwpromotoren als producenten van bouwmaterialen op hetzelfde SaaS-platform werken. Ze kunnen interieurs opslaan, bewerken en delen in de cloud.

 

Designers koppelen Prompto aan hun eigen tekenprogramma's en geven ruimtes vorm met de meubelen en de bouwmaterialen die de producenten in de digitale bibliotheek stoppen. Ze kunnen die ruimtes vervolgens samen met hun klanten bekijken en meteen aanpassen. De klanten kunnen nadien zelfs nog een virtuele 360° rondleiding mee naar huis nemen.


Bouwpromotoren zijn vandaag vaak gebonden aan een beperkte reeks 2- of 3D-beelden die ze laten maken bij gespecialiseerde bedrijven. Prompto staat hen toe zelf eenvoudig levensechte scènes te maken via de digitale woonconfigurator. Zeker bij het invullen van casco ruimtes kunnen klanten zo veel beter gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige woning. Prompto laat ook toe om snel en eenvoudig offertes op te stellen aan de hand van het gekozen interieurs.  

 

Wannes Vanspranghe, CEO van Around Media. 'Designers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen communiceren niet alleen veel efficiënter, ze kunnen elkaars ontwerpen ook versterken. Bouwpromotoren spenderen tot tien keer minder tijd aan klantenbegeleiding en hun klanten krijgen dankzij Prompto een veel realistischer beeld van de toekomstige woning. Ze kunnen veel vroeger in het ontwerpproces hun eigen stempel drukken.' 


1,25 miljoen euro opgehaald 

Voor de lancering van Prompto zette Around Media een kapitaalronde op. De Gentse startup haalde 1,25 miljoen euro op. De investeerder is een groep rond Wim Vernaeve, die eerder ook al participeerde in bedrijven als Showpad, SweepBright, Byteflies, Hello Customer en Cloudalize. 


Wim Vernaeve: 'Het unieke aan Prompto is dat het de verschillende schakels in de bouwsector samenbrengt op één platform. Prompto is daarmee het meest complete sales- en opvolgingsplatform voor de vastgoedmarkt. Bedrijven kunnen hiermee een betere service bieden dan ooit, op een betaalbare manier, in een markt waarin de strijd om de klant bikkelhard is.'


Eerst België, daarna Nederland en het VK 

Around Media, dat gebruikmaakt van gaming technologie en virtual reality, focust zich met Prompto in eerste instantie op de Belgische bouwmarkt maar start in 2019 ook op in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De startup breidt haar team daarvoor uit met marketeers, ontwerpers en creatieve mensen. Around Media werd opgericht in 2015 door Pieter Van Hoorne, Wannes Vanspranghe en Arne Derynck. De scale-up is gevestigd in Gent, en heeft een team van 35 medewerkers. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren