Zoeken
 
 

Ultimaker blijft nieuwe toepassingen voor 3D-printen mogelijk maken


Frankfurt am Main (DE), 14 november 2018
Ultimaker, fabrikant van desktop 3D-printers, kondigde vandaag op Formnext in Frankfurt de beschikbaarheid van de eerste materiaalprofielen in Ultimaker Cura 3.6 aan. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie samen met materiaalbedrijven BASF, Clariant, DSM en DuPont.

Tijdens de persconferentie werd Ultimaker Cura 3.6 gelanceerd en werden de eerste resultaten van de open materiaalalliantie van Ultimaker voor de verdere ontwikkeling van professioneel desktop 3D-printen gedeeld.

 

Marketplace 

De nieuwste versie van de gratis printvoorbereidingssoftware Ultimaker Cura 3.6 biedt een Marketplace waar gebruikers eenvoudig printprofielen kunnen downloaden die zorgen voor hoogwaardige 3D-printresultaten. Deze materiaalprofielen zijn volledig geoptimaliseerd voor Ultimaker 3D-printers.

Eindgebruikers hoeven voor het printen de parameters zo niet meer handmatig in te stellen. Recente hardware-introducties van Ultimaker, zoals de Ultimaker S5, in combinatie met de nieuwe print core CC Red 0.6, maken het printen met composiet en abrasieve materialen mogelijk. 

 

Topje van de ijsberg

'Dit is slechts het topje van de ijsberg', zegt Paul Heiden, Senior Vice President Product Management bij Ultimaker. 'Sinds de start van onze open materiaalalliantie dit voorjaar hebben meer dan 60 bedrijven interesse getoond om nieuwe en bestaande materialen geschikt te maken voor Ultimaker 3D-printers. Professionals die op zoek zijn naar composieten, vlam vertragende, ESD of transparante materialen kunnen nu de juiste printprofielen kiezen uit een ontwikkelende Marketplace van materialen.'  

Ultimaker Cura 3.6 is hier te downloaden
.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren