Zoeken
 
 

Eerste editie van FaKtory Infini in Hangar K


Kortrijk, 14 november 2018
Van 6 tot en met 9 december vindt de eerste editie plaats van FaKtory Infini in Hangar K in Kortrijk. Het gaat om een eco fashion & lifestyle event, dat enerzijds inzet op het creëren van een lokale, circulaire mode- en textielindustrie en anderzijds bestaande innovatieve en duurzame ontwikkelingen uit de regio in de kijker zet.

Tijdens het event wordt de bezoeker via workshops, panelgesprekken en diverse randactiviteiten geprikkeld om mee na te denken over de textiel- en mode-industrie van de toekomst. FaKtory Infini wil co-creatie tussen lokale startups en gevestigde bedrijven in de duurzame textielproductie stimuleren. Daarnaast betrekt het event de volledige keten - van grondstoffenleveranciers over textielproducenten tot merken en retailers - om zo samenwerkingen voor nieuwe duurzaamheidsprojecten te stimuleren.

 

Innovaties delen 

Ook positieve verhalen van reeds bestaande innovaties uit de duurzame textielindustrie worden met het brede publiek gedeeld. Zo ontdekt de bezoeker hoe de West-Vlaamse European Spinning Group (ESG) een essentiële rol speelt bij de productie van HNST. 


FaKtory Infini is een initiatief van Niki De Schryver, Piet Verhoeve en Julie Lietaer. Niki is de oprichter van COSH, een digitale tool die duurzaam online shoppen makkelijker maakt. Piet is CEO van Hangar K, een co-creatie hub in Kortrijk voor starters, groeibedrijven en gevestigde ondernemingen. Julie is de derde generatie binnen het familiebedrijf European Spinning Group, een Vlaamse kmo actief in de productie- en distributie van textielgaren. 


'We nodigen standhouders, consultants en bezoekers uit de volledige keten uit om samen te brainstormen, circulair te innoveren en verrassende nieuwe partnerschappen op poten te zetten. Hopelijk leidt dat tot veel inspirerende momenten en mooie kruisbestuivingen voor bestaande en nieuwe duurzaamheidsprojecten', vat het trio zijn verwachtingen samen.


Meer info en het volledige programma vind je op www.faktoryinfini.be.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren