Zoeken
 
 

Topsprekers verklappen geheimen van digitalisering van coatingprocessen


Mortsel, 7 november 2018
Op 22 november brengt de VOM (Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen) gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, zowel vanuit de academische als de bedrijfswereld, samen bij AGFA in Mortsel. Dit jaar wordt er verder gebouwd op het thema ‘Raise Your Game’ van 2016, waarbij bekeken wordt hoe KMO’s hun industriële competitiviteit in de wereld van morgen kunnen verhogen.

Ook deze keer zijn leden en klanten welkom om kennis te maken met vooruitstrevende thema's zoals Blockchain, Artificiële Intelligentie, digitale revolutie, Internet of Things, Big data,... die in de komende jaren een zwaarwichtig aandeel zullen hebben in de bedrijfsvoering, zelfs in de coatingwereld. Industrie 4.0 gaat verder dan de automatisering van afzonderlijke machines en processen zoals we die nu al kennen. Het gaat over end-to-end digitalisering van alle fysieke activa en hun integratie in digitale ecosystemen met partners in de waardeketen. Tijdens het event leggen experten uit hoe deze digitale transformatie uw proces nieuwe opportuniteiten biedt.


Industrie 4.0 gaat ook veel verder dan het aanschaffen van een ERP-systeem of het aankoppelen van enkele extra sensoren om een machine op afstand te kunnen volgen. Het is ook de evolutie naar een ander verkoopmodel. Bedrijven zullen geen machines of producten meer verkopen, maar wel totaalconcepten. Klanten kopen niet langer alleen de machine, maar een dienst die hen ‘ontzorgt'. Zo zal men perslucht verkopen in plaats van een compressor. In de coatingwereld zal men niet langer chemie verkopen maar het volledige coatingsysteem als een service aanbieden. Fabrikanten worden meer dienstenleverancier decentraal ingebed in een groot systeem en gesteund op een doorgedreven digitalisering.

 

Indrukwekkende line-up 

In Mortsel passeren een aantal topsprekers de revue. Dat zijn onder meer David Smits (IBM), die blockchain voor bedrijven uitlegt, Johan Loccufier (AGFA Materials) die getuigt over functionele en intelligente coatings door printtechnologie en Em. Prof. Dr. ir Patrick Bergmans die vertelt hoe dichtbij Artificiële Intelligentie bij ons staat. Verder heeft Sonia Vanderlinden (Flanders Make) het over het nieuwe tijdperk van ‘customized' serieproductie, laat Stefan Verreycken (iRevitalise) je kennis maken met deeleconomie in de oppervlaktebehandeling en heeft Stefan Wahlnersson (Swedecote AB) het over zijn ervaring om een complete galvanolijn volledig geautomatiseerd te laten verlopen. 


Nog op het programma staan Balai Yoken (GEMA Switzerland), die een volledig automatisch poedercenter met als resultaat een extreem laag poederverbruik toont, Guy Willems (Novasoft), die een stap verderzet in de digitalisering van ERP-systemen op maat van jobcoaters en Hans Haagdorens en Bruno Krekels (VLAIO) die vertellen welke middelen Vlaanderen biedt aan bedrijven in hun transitie Industry 4.0


Inschrijven Meer informatie en inschrijven via http://networkevent.vom.be/. Aanvang van het programma: 13 uur. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren