Zoeken
 
 

Solar Team pakt goud in meest extreme race voor zonnewagens


Leuven, 31 oktober 2018
De KU Leuven- ingenieursstudenten van het Belgische Solar Team hebben in Chili geschiedenis geschreven. Voor de allereerste keer veroverden ze met een Belgische zonnewagen goud op de Carrera Solar Atacama, ook wel gekend als de meest extreme zonnewagenrace.

Het ging om een race van bijna 2600 kilometer, door het Andesgebergte en de Chileense woestijn, en met pieken van meer dan 3400 meter. De Carrera Solar Atacama in Chili heeft zijn reputatie als meest extreme race voor zonnewagens niet gestolen. De studenten van het Belgische Solar Team kwamen er voor het eerst aan de start en met groot succes. Met hun wagen Punch Two overdonderden ze de tegenstand en pakten ze hun eerste gouden medaille. 


Allerlaatste startpositie 

Nochtans was de race met een uitschuiver begonnen voor de studenten, letterlijk dan. Tijdens de kwalificatie, die de startpositie voor de wedstrijd bepaalt, ging de Belgische zonnewagen van de baan. Daardoor moest het Solar Team als allerlaatste aan de race beginnen. 


Het bleek uiteindelijk niet meer dan een kleine tegenslag in een verder vlekkeloos verlopen wedstrijd. Al tijdens de eerste racedag stoomde het studententeam van de staart naar de kop van de wedstrijd. In het vervolg van de wedstrijd, met passages door het Andesgebergte en de Atacamawoestijn, stonden de studenten de koppositie niet meer af . Na 5 dagen en 36 uur racen bereikte het Solar Team als eerste de finish in Arica, in het noorden van Chili. 


'Het was een enorme overlevingstocht, maar we zijn er geraakt', vertelt piloot Jasper Schrijvers. 'Op een paar kleine elektronische problemen na legden we de race feilloos af.' Ook teamleader Adrian Baiets glom van trots: 'Als Belgisch Solar Team pakten we voor de allereerste keer goud. Het team heeft enorm hard gewerkt de voorbije zes maanden om hier te kunnen staan, het was fantastisch om zo'n team naar de overwinning te leiden.' 


Voorbereiding WK 2019 al gestart 

Het Solar Team bereidt zich al meteen voor op de volgende uitdaging. Dat is het wereldkampioenschap voor zonnewagens, dat in oktober 2019 plaatsvindt in Australië.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren