Zoeken
 
 

Sweco Belgium verwerft Planet Engineering


Antwerpen/Brasschaat, 17 oktober 2018
Het internationale ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau Sweco Belgium heeft Planet Engineering bvba overgenomen. Planet Engineering is een ingenieurs- en adviesbureau uit Brasschaat dat een mooi palmares aan gebouwen- en infrastructuurprojecten kan voorleggen. Het is gespecialiseerd in stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, utiliteitsbouw, veiligheidscoördinatie, EPB en EPC.

'Wij verwelkomen onze nieuwe collega's van Planet Engineering met open armen. Dankzij dit studiebureau halen wij een troef in huis om onze expertise op het vlak van gebouwen en infrastructuur verder te versterken. De ondernemingskracht, de disciplines en de klantenportfolio maken dat onze beide ondernemingen goed bij elkaar aansluiten. Dat Planet Engineering de geschikte partij voor ons is, blijkt uit hun referenties. Het vooruitzicht dat onze teams gezamenlijk aan de slag kunnen, is voor geheel Sweco een zeer positief gegeven. Hierdoor zullen we onze klantenbelofte ‘de meest toegankelijke en betrokken partner met erkende expertise' nog beter waarmaken', zegt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

 

Planet Engineering werd in 1998 opgericht, met Peter Smet en Serge Vandemeulebroecke als zaakvoerders. De activiteiten variëren van woningen, industriebouw in beton of staal tot burgerlijke bouwkunde. Zo voert het bedrijf ook studies uit voor tunnels, bruggen, kaaimuren en LNG (Liquefied Natural Gas)-terminals. Daarnaast versterkt Sweco zijn civieltechnische expertise met een samenwerkingsovereenkomst met Bart Van Zegbroeck.


'De toezegging voor de gedeeltelijke uitvoeringsstudie van het Antwerpse Centraal Station zorgde ervoor dat Planet Engineering door de markt erkend werd en vrij snel groeiden we naar 15 vaste medewerkers en tal van samenwerkingsverbanden. Sweco heeft een heel goede reputatie en is een gevestigde waarde in de markt. Wij kijken er naar uit onze expertises samen te voegen met collega-experten. Wij spreken absoluut dezelfde taal, dus dit wordt een boeiende reis', getuigen Peter Smet en Serge Vandemeulebroecke.  

 

Actief in 70 landen 

Ter situering van Sweco: deze onderneming geeft vorm aan steden en gemeenschappen en zorgt voor duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en zuiver water. Het heeft 15.000 medewerkers in Europa in dienst en voert wereldwijd projecten uit in 70 landen. Sweco is Europa's toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau, met een omzet van ongeveer 16,9 miljard SEK (1,8 miljard EUR). Het bedrijf staat genoteerd op de Nasdaq in Stockholm.  

Sweco Belgium verwerft Planet Engineering'
Vlnr: Serge Vandemeulebroecke (zaakvoerder Planet Engineering), Evi Switters (Head Legal Counsel, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Bart Van Zegbroeck (Project Manager Civil Works), Bo Carlsson (President Sweco Western Europe), Vicky De Bollen (Director Finance, HR & Communication, Sweco Belgium), Peter Smet (zaakvoerder Planet Engineering)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren