Zoeken
 
 

Noorse Kebony opent nieuwe fabriek in Vlaanderen


Beveren-Kallo, 10 oktober 2018
Met de officiële opening van een nieuwe fabriek bevestigde duurzaamheidspionier Kebony zijn streven naar binnenlandse en internationale expansie. De nieuwe productievestiging van dit bedrijf, dat vooral gekend is voor de productie van milieuvriendelijk hout van superieure kwaliteit dankzij een gepatenteerde technologie, werd feestelijk geopend door Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Kebony kent een aanhoudende jaarlijkse groei, met een stijging van de internationale omzet met gemiddeld 30% per jaar in de zeven voorbije jaren. Om aan de toenemende vraag te voldoen, opende het al in mei een nieuwe vestiging die de huidige jaarlijkse productie van Kebony Clear-hout naar 20.000 m³ verdubbelt. De oorspronkelijke fabriek in Noorwegen specialiseert zich verder in de productie van Kebony Character-hout en blijft het centrum voor onderzoek en technologie van de onderneming.

 

De nieuwe fabriek ligt in het hart van Europa, de ideale locatie om haar voordeel te doen met een waaier van Europese verbindingen. De nabijgelegen Antwerpse haven zal de export van de producten van Kebony naar Europese en overzeese markten, zoals de VS, efficiënter en kosteneffectiever maken. De nieuwe fabriek ligt ook dicht bij de partners van Kebony. Voor het schaven, Rudy De Keyser in Kruibeke, voor de alcoholleveringen, TFC in Geel en naast de vestiging van het chemiebedrijf LANXESS, in het Scheldt Chemical and Industrial Park (ScCIP) in Kallo, dat de fabriek nutsvoorzieningen en lokale diensten zal leveren. 


Productie verviervoudigen wordt mogelijk 

De bouw van de fabriek werd binnen het budget voltooid, met financiering door Europese investeerders, waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en SFPI-FPIM. Met een beperkte bijkomende investering zou de nieuwe fabriek in Vlaanderen haar huidige productie kunnen verviervoudigen naar ongeveer 80.000 m³ Kebony-hout. De fabriek zal Kebony's plannen voor de versnelling van zijn omzet in de volgende jaren steunen en zal een katalysator zijn voor een sterke internationale expansie op belangrijke centrale Europese markten als Duitsland en Frankrijk.


De in Noorwegen ontwikkelde gepatenteerde technologie van Kebony, de vrucht van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, verbetert de eigenschappen van duurzaam zachthout door middel van een biologische vloeistof. Het proces wijzigt de wanden van de houtcellen blijvend, zodat Kebony de superieure eigenschappen van hardhout krijgt, met een grotere duurzaamheid en structurele stabiliteit als resultaat.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren