Zoeken
 
 

Renson neemt gloednieuw Concept Home in gebruik


Waregem, 26 september 2018
Op een boogscheut van zijn hoofdkantoor aan de E17 opende Renson een eigen Concept Home. Dit is op het eerste zicht een gewone, moderne gezinswoning, maar achter de gevel gaat een heus testcentrum schuil. Daar experimenteert en monitort de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’, energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen in levensechte omstandigheden.

Het Concept Home is een ‘real life' testomgeving, die op termijn ook bewoners krijgt. Hier worden tal van data uit de praktijk verzameld voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technieken, en om realistische doelstellingen te kunnen stellen op het vlak van energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen. 'Zo is deze woning uitgerust met drie verschillende ventilatiesystemen om die onder exact dezelfde omstandigheden te kunnen vergelijken,' geeft CEO Paul Renson als voorbeeld. 'Maar ook om oververhitting binnenshuis tegen te gaan, zitten de nieuwste snufjes geïntegreerd.'

 

Eveneens een ‘Experience Center' 

Het Renson Concept Home is tegelijkertijd een ‘experience center' dat opengesteld wordt voor professionele klanten (architecten, installateurs, studiebureaus,...). Het is volgens Renson een schoolvoorbeeld van BEN-bouwen met de nieuwste technieken voor de beste binnenluchtkwaliteit, comfortabele binnentemperaturen en aangenaam buitenleven. Hier zie je hoe het intelligent inzetten van duurzame, natuurlijke elementen als licht en lucht op een duurzame manier bijdragen tot gezond wonen, maar ook het beste comfort creëren. 


Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: 'Ik juich toe dat bedrijven investeren in experimenten als deze om mee op zoek te gaan naar de meest energie-efficiënte technieken voor een gezond binnenklimaat. Deze woning zal nauwkeurige informatie opleveren rond hoe de gebruikte technologie op elkaar inwerkt. Zo kunnen theorie en praktijk meer op elkaar worden afgestemd. We moeten nu eenmaal efficiënter omspringen met energie, om onze Europese doelstellingen te halen maar ook om de energiefactuur betaalbaar te houden.' 


Ten slotte is dit Concept Home voor Renson de uitgelezen kans om te tonen hoe ver het vandaag kan gaan in innovatie. Het is opgebouwd rond bestaande totaalconcepten, maar biedt tegelijk ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. 'Dit Concept Home biedt ons de kans om te experimenteren met nieuwigheden die inspelen op de snel veranderende architecturale facetten van bouwen en verbouwen,' aldus nog Paul Renson. 

 

www.renson.eu/fr-be/nouvelles/renson-inaugure-sa-toute-nouvelle-‘maison-concept' 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren