Zoeken
 
 

Co-Creatie Noord versnelt transitie naar industrie 4.0


Hasselt, 19 september 2018
POM Limburg (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) stoomt Limburg klaar voor Industrie 4.0, waarbij doorgedreven digitalisering en connectiviteit cruciaal zijn. Samen met VLAIO lanceert het een nieuw initiatief: Co-Creatie Noord. Het doel is Noord-Limburgse bedrijven te versterken, door gerichte samenwerkingstrajecten op te starten.

Onder dit nieuwe initiatief Co-Creatie Noord wil men Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan een grondstof zijn voor een ander bedrijf en vaak weten ze dat niet van elkaar. Een ander beoogd resultaat van deze co-creatie is dat er door onderlinge samenwerkingen nieuwe diensten kunnen worden aangeboden met omzetverhogend of verder klantenbindend resultaat.

 

Co-creatie rond 4 thema's (vanaf 24 september) 

Co-Creatie Noord versnelt de invoering van Industrie 4.0 in de Noord-Limburgse bedrijven. Industrie 4.0 staat voor nieuwe technologieën en concepten binnen de kennis- en maakeconomie. Het verwijst in het bijzonder ook naar de doorgedreven digitalisering van de industrie die momenteel plaatsvindt. Op basis van het huidige ecosysteem in Noord-Limburg en de noden die door de bedrijven werden geformuleerd, wordt er in de co-creatie initieel gefocust op vier concrete thema's: 


* Recycling logistics: Wat doe je met materialen die je van je klanten terugneemt?
* Slimme maak: Hoe industrie 4.0 gevat implementeren in mijn bedrijf?
* Slimme producten en diensten: Hoe via aanvullende diensten klanten binden?
* BIM: Kan dit digitale model een verschil maken voor mijn bedrijf? 


In september en oktober worden vier thematische infoavonden georganiseerd, verspreid over Noord-Limburg, om de bedrijfsleiders te informeren en het win-win potentieel voor alle partijen te schetsen. Hierna zal het intensievere co-creatie proces van start gaan waarbij op maat van thema en noden specifieke processen worden opgezet. Voor elk thema wordt er beroep gedaan op de kennis van een expert ter zake. De eerste sessie vindt plaats op 24 september in Peer (Recycling logistics). Het volledige programma is te vinden op https://www.pomlimburg.be/events


Doelgroep van infoavonden 

Op elke infoavond krijg je vrijblijvend meer uitleg over het hele proces. Dit proces is sterk gefocust op concrete output. Samenwerken impliceert ook openheid van de bedrijven: zowel bij het formuleren van hun specifieke bedrijfscase als aan het constructief meewerken aan oplossingen. Daarom is het belangrijk dat de beslissings-nemers binnen een bedrijf aanwezig zijn om goed te kunnen inschatten of dit traject geschikt is voor het eigen bedrijf. 


Proeftuin voor de rest van Limburg 

Het samenwerken via co-creatie wil men eerst verfijnen door de ervaringen in Noord-Limburg, waar er niet enkel een grote diversiteit aan maakbedrijven is, maar ook honger naar nieuwe ideeën. Als het initiatief aanslaat, overweegt men dit verder uit te rollen naar de andere Limburgse regio's. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren