Zoeken
 
 

Sirris lanceert labo om Belgische industrie te helpen innoveren met Artificiële Intelligentie


Brussel, 19 september 2018
Kan je als bedrijf de mogelijkheden van artificiële intelligentie en data ten volle benutten als je niet Tesla, Facebook of een hoogtechnologische startup bent? Om op die vraag in te spelen, lanceerde kenniscentrum Sirris op maandag 17 september het Data & AI Competence Lab. De experts en het virtuele platform begeleiden Belgische ondernemingen om de innovatiekansen die data-analyse en Artificiële Intelligentie bieden te ontdekken en te grijpen.

Volgens Sirris draait het Data & AI Competence Lab niet om theoretische opleidingen. Het gaat integendeel om een team van AI-experts, dat de context waarin de onderneming actief is goed aanvoelt en het bedrijf de eerste stappen in AI helpt zetten. Dat neemt niet weg dat ook bedrijven die al vergevorderd zijn met industriële toepassingen van AI kunnen aankloppen bij Sirris. De experts helpen de processen en producten in kaart te brengen waar het bedrijf kan innoveren met data-analyse.

 

Starter Kits 

Het team van AI binnen het Data & AI Competence Lab van Sirris stelde Starter Kits samen met didactisch materiaal op maat van de industrie: concrete voorbeelden van hoe bedrijven data op innovatieve wijze hebben gebruikt, modellen en methoden die hun nut al bewezen, informatie over welke processen bedrijven het best uitrollen, de wetgeving omtrent data, best practices... Maar de Starter Kits bevatten ook kant-en-klare code en scripts die ondernemingen meteen kunnen gebruiken. Bedrijven die de Starter Kits aanvragen, kunnen met andere woorden zelf met hun eigen data experimenteren.


'Het is onze ambitie om het gebruik van artificiële intelligentie in de Belgische industriële sector sterk te versnellen op basis van de reële noden van de ondernemingen. Sirris begeleidt sinds enkele decennia bedrijven bij hun technologische innovaties en dat in een groot aantal domeinen. We waren 10 jaar geleden al een van de eersten in het veld die experimenteerde met industriële data-analyse en AI. Die ervaringen bundelen we in een heus data-innovatielab en bieden we voortaan op grote schaal aan aan de Belgische industrie', vertelt Herman Derache, Managing Director van Sirris. 


Nieuwe cyclus MasterCourse 

140 experts van het kenniscentrum begeleiden jaarlijks gemiddeld 3.000 ondernemingen in heel België. 75% van die ondernemingen zijn KMO's. Interessant om weten is nog dat Sirris vanaf januari 2019 een nieuwe cyclus van zijn MasterCourse ‘Data Innovation beyond the hype' organiseert. De cyclus draait specifiek rond technologische innovatie op basis van data.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren