Zoeken
 
 

Drie Belgische bedrijven bundelen de krachten in Extruco


Anderlecht, 28 augustus 2018
De Belgische bedrijven Stillemans, Parcolys en HDM kondigen aan dat ze de krachten bundelen in The Extrusion Company. Dit nieuwe bedrijf – kortweg Extruco – ontwikkelt, produceert en levert standaard en op maat gemaakte thermoplastische extrusies voor zowel de consument als de industrie. De nieuwe onderneming opereert vanuit een nieuwe productielocatie in Anderlecht.

Stillemans, een familiebedrijf, produceert decoratieve profielen voor de consumentenmarkt en als halffabricaat. Hier vormen kunststof profielen en accessoires de core business. Deze producten worden geproduceerd door thermoplastische extrusie en injectie. Parcolys is dan weer een producent van PVC-vloeren en groot formaat wandplaten, onder meer onder de merknamen Parcolux, Parcostone, Parcozen and Aquastep, voor zowel de consument als de industrie. Deze producten hebben allemaal gemeen dat ze 100 procent waterbestendig zijn en worden geproduceerd door thermoplastische extrusie en injectie. Tot slot is er HDM, een fabrikant en distributeur van een breed assortiment wand- en plafondpanelen, laminaatvloeren, houten vloeren en outdoor gevelbekleding. HDM-producten vind je bij bouwmarkten en speciaalzaken.

 

Innovatieve producten produceren voor diverse markten

Catherine Stillemans, directielid van Extruco: 'Extruco bundelt het beste van drie belangrijke spelers in deze markt. Die synergie creëert mogelijkheden om innovatieve producten te produceren voor diverse markten. We beschikken over een state-of-the-art machinepark in de nieuwe locatie in Anderlecht. Daar ontwikkelen en produceren we, bijvoorbeeld, decoratieve en technische geëxtrudeerde profielen, hulpprofielen in verschillende formaten, (LED) verlichtingsprofielen en PVC-panelen voor binnen en buiten. Daarnaast maken we ook groot formaat gefreesde extrusies met laminaatoppervlak voor vloer- en wandtoepassingen. Het gaat dus om een groot en kwalitatief hoogwaardig productgamma voor markten zoals meubels, campers, caravans, bussen, displays, licht, DHZ en het interieur.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren