Zoeken
 
 

Met flensspreider de mijn in


Essen (DE), 8 augustus 2018
Het einde van de steenkoolwinning in Duitsland is nabij. Komende december is het afgelopen. Maar dat betekent niet dat de mijnen worden gedempt. Die doen nu dienst als actieve waterbeheerlocaties met een uitgebreid netwerk aan leidingen voor de afvoer van water. Specifiek voor dergelijke klussen heeft Atlas Copco een flensspreider ontwikkeld waarmee de flensverbindingen tussen de buiseinden eenvoudig van elkaar kunnen worden verwijderd.

‘We bereiden ons voor op de post-mijnbouwfase', zegt dr. Stefan Roßbach, werkzaam in het waterbeheer op de technische en logistieke afdeling bij de RAG Aktiengesellschaft (de vroegere Ruhrkohle AG). De mijn Auguste Victoria in Marl, waar de kolenwinning eind 2015 werd stilgelegd, is een van de twaalf actieve waterbeheerlocaties. 


Experts in flenzen

‘De mijn bevat kilometers lange buizen en dus ook heel veel flensverbindingen, die ons team natuurlijk dicht moet houden en moet onderhouden', aldus mijnopzichter Markus Schneider over de belangrijke taak van de waterbeheerders. De verbindingen tussen de buizen zijn niet altijd even eenvoudig te bereiken voor het verwisselen van de dichtingen. ‘We hebben tests gedaan met de nieuwe spreiders van Atlas Copco Tools. Natuurlijk kun je dan nog wel aan de slag met rateltakels en ijzeren stangen. Maar als je daarmee wegglijdt, kun je het ongevallenboek er ook alvast bij pakken', waarschuwt Schneider. De flensspreider ACHS 14-T is dan het veiligere en krachtenbesparende alternatief.

 

Het systeem bestaat uit een pomp die via een hogedrukslang is aangesloten op de eigenlijke spreider. ‘De handpomp van slechts vier kilo produceert een druk van 700 bar en zet die om in tot wel 14 ton fijn doseerbare spreidkracht', aldus Schneider. Wat ook erg handig is, is dat een smalle kier van slechts 6 centimeter breed al genoeg is om bij de flens te kunnen komen.

Met flensspreider de mijn in  '
Markus Schneider van Auguste Victoria met de nieuwe flensspreider, die 700 bar druk van de handpomp omzet in 14 ton scheidingskracht voor het scheiden en herpositioneren van buizen
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren