Zoeken
 
 

BASF investeert 21 miljoen euro in Materialise


Leuven, 31 juli 2018
BASF trekt de bestaande samenwerking met Materialise nog wat verder open en investeert 21 miljoen euro in het Leuvense 3D-printbedrijf. Dit bedrag staat voor een belang van 3% in de groep. Beide partners ontwikkelden een ‘open bedrijfsmodel’ waardoor nieuwe materialen (kunststoffen) sneller op punt kunnen worden gesteld om innovatieve toepassingen en software voor 3D-printtechnologieën sneller op de markt te brengen.

De focus ligt op toepassingen in de sectoren van de consumptiegoederen, automotive en de luchtvaartindustrie. Via het akkoord kan BASF op een systematischere manier en op grotere schaal zijn materialen testen en optimaliseren op de machines en binnen de infrastructuur van Materialise

 

'Deze samenwerking met een toonaangevende fabrikant van materialen zal de acceptatie van 3D-printing in bestaande verticale markten versnellen en zal aanzienlijke zakelijke kansen in nieuwe markten creëren', stelt Fried Vancraen, CEO van Materialise. 'Materialise en BASF delen een groeivisie in de 3D-printing industrie, die verder bouwt op de creatie van betekenisvolle toepassingen in een open en levendig ecosysteem. Daarom blijft Materialise toepassingen zoeken die hun voordeel kunnen halen uit 3D-printen. Onze samenwerking met BASF zal ons helpen bij de ontwikkeling van deze toepassingen, vooral dan als nieuwe materialen of aanpassingen van materiaal vereist zijn.'

 

Begin juni ging Materialise nog een partnership aan met het IT-bedrijf HCL Technologies om een zogenaamd ‘hybride productieplatform' op te zetten. In deze samenwerking krijgt de CAMWorks-software van HCL (een CNC-programmeersoftware voor frezen en draaien) voortaan het keurmerk ‘Powered by Materialise AM technology' mee. Het gaat om een geïntegreerde CAD/CAM-oplossing voor hybride productie van metalen onderdelen in a SOLIDWORKS-omgeving.


Een ‘hybride productie' maakt gebruik zowel van de klassieke verspanende technologieën als van additieve technologieën om zowel complexe als heel erg nauwkeurige stukken te maken. Het integreren van AM (Additive Manufacturing) en CAM (Computer Aided Manufacturing) software moet de productie van zo'n stukken -het proces- vergemakkelijken én goedkoper maken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren