Zoeken
 
 

ABB en Kawasaki laten collaboratieve robots samenwerken


Wixom, Michigan (VS), 18 juli 2018
ABB en Kawasaki hebben hun eerste collaboratieve robots gelanceerd. De robots draaien op een gestandaardiseerd besturingsinterface voor robots, waardoor ze gecoördineerd met elkaar kunnen samenwerken, ook al zijn ze door verschillende fabrieken ontwikkeld.

Met het oog op het groeiende belang van de samenwerking tussen mens en robot kondigde ABB en Kawasaki in november 2017 een samenwerking op het gebied van collaboratieve robots aan. De focus ligt hierbij specifiek op twee-armige robots. De partijen willen gezamenlijk technische kansen benutten en het bewustzijn over collaboratieve robots vergroten. Daarnaast werken de bedrijven gezamenlijk aan industriestandaarden op het gebied van veiligheid, het programmeren van robots en communicatie tussen robots. 


Gestandaardiseerde besturingsinterface

De samenwerking heeft onder meer geleid tot een gestandaardiseerde besturingsinterface voor robots. Deze standaardisatie stelt robots van bedrijven in staat met elkaar samen te werken, ondanks dat beide robots door verschillende fabrikanten zijn ontwikkeld. Gebruiksgemak speelt een belangrijke rol bij deze nieuwe interface. Zo kunnen gebruikers via de interface robots aansturen met behulp van een smartphone-achtige interface waarin met iconen wordt gewerkt.

'Collaboratieve robots, zeker versies met twee armen die menselijke handelingen kunnen uitvoeren, kunnen in belangrijke mate bijdragen aan de maatschappij en de wereld helpen met het tekort aan arbeidskrachten en om met het verouderende personeelsbestand om te gaan. We zien veel potentie in het uitbreiden van collaboratieve toepassingen en processen waar mensen en technologie samenwerken om oplossingen te creëren', vertelde Yasuhiko Hashimoto, Managing Executive Officer en General Manager van Kawasaki Robot Division over de samenwerking. 


Veiligheidsstandaarden

Naast de ontwikkeling van de gestandaardiseerde besturingsinterface werken ABB en Kawasaki ook samen aan veiligheidsstandaarden. Volgens de bedrijven zijn veiligheidsstandaarden traditioneel gebaseerd op specifieke waarden, waardoor weinig flexibiliteit mogelijk is en de mogelijkheden van collaboratieve robots worden beperkt. De partijen willen samen nieuwe veiligheidsstandaarden ontwikkelen die zijn toegespitst op dit type robots en in het bijzonder twee-armige robots.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren