Zoeken
 
 

Samenwerking tussen Eurofinish en Materials


Leuven, 11 juli 2018
VOM, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen, en Mikrocentrum, Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie slaan de handen ineen voor de komende edities van de vakbeurzen Eurofinish en Materials. Beide beurzen worden samen op 15 en 16 mei 2019 gehouden in de Brabanthal te Leuven (België).

De door Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs Materials heeft een sterke focus op de rol van materialen in het succes van een product. Eurofinish, georganiseerd door VOM, op haar beurt verbindt professionals die zich bezig houden met oppervlaktebehandelingstechnieken. De keuze om Materials en Eurofinish bij elkaar te brengen, is dan ook een logische stap: daar waar Materials eindigt, begint Eurofinish. Deze synergie biedt één centrale ontmoetingsplek waar men alle aspecten kan vinden om een goed en duurzaam eindproduct te realiseren.

 

Compleet overzicht 

‘Als organisator van Materials hebben we als doel de gehele keten van grondstof tot gerealiseerd product aan bod te laten komen. Hierbij kunt u niet alleen denken aan het maken van de juiste materiaalkeuze en het karakteriseren ervan maar ook welke verbinding of oppervlaktebehandeling bij een product past. Met name op dit laatste vlak zien we vele ontwikkelingen. Het is dan ook niet voor niets dat Mikrocentrum en VOM in 2019 de vakbeurzen Materials en Eurofinish tegelijkertijd plaats laten vinden', aldus Timo van Leent, eventmanager Materials (Mikrocentrum). 

 

Verbinding NL en BE-markt

De samenwerking tussen beide beurzen biedt Nederlandse en Belgische specialisten binnen de keten dan ook de uitgelezen gelegenheid elkaar in één dag en op één centrale plek te ontmoeten. Dit geldt niet alleen voor materiaalkundigen of onderzoekers maar ook voor productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D'ers, productiemedewerkers en specialisten in bijvoorbeeld onderhoud, constructie, automotive, transport en machinebouw.  

 

Duurzame ontwerpen

Niet alleen op de beursvloer, maar ook in het lezingenprogramma ontdekken bezoekers de laatste ontwikkelingen voor een beter en duurzamer eindproduct. Veerle Fincken, program manager Eurofinish (VOM) beaamt dit: ‘Wat gebeurt er als materialen en oppervlaktebehandeling elkaar ontmoeten? Op de snijlijn ontstaan duurzame ontwerpen en nieuwe ideeën. De vakbeurzen Eurofinish en Materials helpen u om die ontwerpen en ideeën vorm te geven. Op Materials kunt u een succesvol product bedenken en het vervolgens op Eurofinish laten coaten! Dus daag ons uit en tast de grenzen van het mogelijke af tijdens de komende editie.'


De komende editie van Materials - Eurofinish staat gepland op 15 en 16 mei 2019 in de Brabanthal te Leuven, België.


Over VOM

VOM vzw is een actieve, technische vakvereniging in het domein oppervlaktebehandeling van materialen in België. Momenteel hebben 300 bedrijven een lidmaatschap afgesloten. VOM groepeert zowel loonbedrijven als opdrachtgevers, geïntegreerde bedrijven, leveranciers van producten of apparaten, onderzoekscentra en universiteiten. 


Over Mikrocentrum

Mikrocentrum realiseert bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 high-tech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 

 

Meer informatie over bezoeken en deelnemen is te vinden op www.eurofinish.be of www.materials.nl.  

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren