Zoeken
 
 

Mazak neemt nieuwe fabriek in gebruik


Inabe (JP), 27 juni 2018
Yamazaki Mazak heeft de eerste bouwfase van de nieuwe fabriek in Japan afgerond. In deze nieuwe fabriek in Inabe, in de prefectuur Mie worden de grote freesmachines met vijf zijden en vijfassige bewerkingscentra geproduceerd. Hiermee verwacht de producent aan de toenemende vraag naar grote bewerkingsmachines te kunnen voldoen. De Inabe fabriek is de zesde productiefaciliteit van Mazak in Japan.

De bouw van de Inabe fabriek begon in 2016 en de eerste fase was klaar in februari 2018. Met de voltooiing van die eerste fase, werd de productie overgedragen van de Minokamo fabriek, in de prefectuur Gifu, aan de Inabe fabriek. Bovendien is de totale productiecapaciteit van Mazak in Japan met 20 procent gestegen door de werkzaamheden in de Inabe fabriek te starten.


De markt voor bewerkingscentra is momenteel sterk en er is productiestijging gepland, waarbij de nieuwe fabriek ervoor zorgt dat het bedrijf effectiever kan reageren op de behoeften van de binnen- en buitenlandse markten.

 

Belangrijkste kenmerken van de Inabe fabriek 

De nieuwe fabriek is met name voor de productie van grote bewerkingscentra die worden gebruikt in de luchtvaart- en bouwindustrie. De hal heeft een plafondhoogte van 19 meter, dat is het hoogste van alle Mazak-productiefabrieken tot nu toe. De hoogte onder de kraanrail is 13 meter en daardoor meer dan voldoende voor de productie van grote bewerkingscentra. Ter vergelijking: de fabriek in Minokamo heeft een plafondhoogte van 16 meter en 8 meter onder de kraan. De fabriek is gefundeerd op 1 meter dik gewapend beton om trillingen te voorkomen tijdens het afstellen en inspecteren en zo de precisie van grote bewerkingscentra te garanderen. De fabriek is voorzien van een geavanceerde constante temperatuurregeling, airconditioning en verlichting. Om elke invloed van de buitentemperatuur te elimineren, wordt de temperatuur in de fabriek tot een hoogte van 10 meter boven de vloer op ± 1 graad Celsius geregeld.


Een deel van de fabriek is ingeruimd als test- en turn key-ruimte. Hier zullen de grote bewerkingscentra en turnkey machines worden getoond en worden onderworpen aan verspanings-testen. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren