Zoeken
 
 

Heleon Group investeert fors in automatisatie magazijn Gillain & Co


Aartselaar, 27 juni 2018
Met vijf distributeurs kent Heleon Group als geen ander het klappen van de zweep als het over efficiënt voorraadbeheer gaat. De beproefde aanpak wordt amper twee maanden na de overname ook toegepast bij Gillain & Co. Optimalisatie voorraadbeheer, efficiëntere orderpicking, softwareverbeteringen voor een nog snellere afhandeling van de afhaalbestellingen.

Met de meest vooruitstrevende Kardex software wordt momenteel bij Gillain via het zogenaamde 'pick-to-light systeem' gewerkt. En de automatisering wordt nog verder doorgetrokken met de bestelling van 4 bijkomende Kardex Shuttle systemen. In totaal komen er dan 8. Deze investering draagt bij tot het verhogen van de klantenservice die centraal staat in de Heleon Group aanpak.


Gillain & Co

Gillain & Co werd opgericht in 1875 en is gevestigd in Aartselaar. Het is een gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en componenten in roestvrij staal voor de voedings- en lifesciencesindustrieën: voeding en zuivel, dranken en brouwerijen, chemie, farmaceutica en cosmetica, fijne chemie en biotechnologie, pure gassen en micro-elektronica. Een sterke voorraadpositie wordt gecombineerd met een perfecte ligging op de as Antwerpen - Brussel. In het ultramoderne magazijn worden de hygiënische componenten opgeslagen in optimale omstandigheden - beschermd tegen stof, licht en warmte - zodat alle producten traceerbaar zijn. Veiligheid, klantgerichtheid, milieubewust ondernemen en loyaliteit staan hoog aangeschreven in het bedrijf. Iedere medewerker is een expert in zijn vakgebied en vervult een belangrijke adviesrol voor de klant. Gillain & Co behoort sinds 5 april 2018 tot de Heleon Group en wordt geleid door Jan Timmer.


Heleon Group

Heleon Group startte in 2000 met moederbedrijf Heleon BV opgericht door ondernemer Jan Timmer. In 2002 vond de acquisitie plaats van PMA-Heleon NV. Met de acquisitie van Holstaal BV (Nederland) in 2008 werd Heleon Group een feit. In 2013 werd de groep uitgebreid met Heproflex BV (Nederland) en in 2018 met Gillain & Co NV. Heleon Group levert procescomponenten waaronder buizen, leidingcomponenten, afsluiters, slangen en instrumentatie aan haar afnemers. De onderneming bouwde de afgelopen jaren een sterke positie op in de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, vacuümtechnologie, semicon en algemene industrie in Nederland en België. De kern voor dit succes ligt in het voeren van een breed assortiment, het in eigen beheer vervaardigen van specials, een ruime voorraad, een brede basis in logistiek- en projectmanagement, sterke technische vaardigheden en jarenlange inkoop- en verkoopervaring.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren