Zoeken
 
 

Boekt driejaarlijkse houtvakbeurs Prowood nieuw record?


Antwerpen, 27 juni 2018
In het Antwerpse Museum Aan de Stroom (MAS) is Prowood voorgesteld. Prowood is een driejaarlijks event voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren in België en wordt georganiseerd van 21 tot en met 25 oktober in Flanders Expo in Gent. Prowood is de Belgische tegenhanger van het in het in ’s-Hertogenbosch georganiseerde houtevent HoutPro+. De belangrijkste boodschap tijdens de persconferentie: deze zesde editie stevent af op een recordaantal exposanten en bevestigt zo de huidige economische hoogconjunctuur.

Vorige vrijdag kon organisator Claever Associates, samen met de kernleden van de adviesraad, meegeven dat al 197 exposanten hun deelname officieel hadden bevestigd en dat er georganiseerd wordt op 15.400 m² netto oppervlakte. Daarmee zit men vier maanden voor het openen van de deuren al op bijna hetzelfde aantal exposanten als bij de start van de vorige editie in 2015. Toen waren er 206 standhouders, wat ook al een record was voor deze voor het eerst in 2003 georganiseerde beurs. In Gent kunnen de bezoekers terecht in de hallen 1, 2, 4 en 6 van Flanders Expo. Hal 6 werd na 2008 niet langer gebruikt, maar wordt dus bij deze editie andermaal in gebruik genomen.


Actie staat centraal

Tijdens de voorstelling werd vooral duidelijk gemaakt dat Prowood een initiatief blijft waarop actie centraal staat. Dat betekent onder meer dat machines in actie te zien zijn op de beursvloer. Daarnaast zijn er tal van workshops en initiatieven van partnerorganisaties, waaronder Wood.be met MateriO. Interessant is verder dat er in 2018 nog veel meer dan vroeger ingezet wordt op onderwijs en scholing en dat het in opleidingen voor de Houthandel en Houtimport gespecialiseerde Timber Training Centre voor het eerst aanwezig is. 

 

Ongeveer 40% van alle exposanten is afkomstig uit de sectoren ‘houtbewerkingsmachines, goederenbehandeling, luchtbehandeling en gereedschappen'. Die zijn samen goed voor twee derden van de totale oppervlakte. De resterende 60% vertegenwoordigt op één derde van de totale oppervlakte een andere toeleveringssector, met onder andere plaatmateriaal, houtveredelingsproducten en software. 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren