Zoeken
 
 

Derde editie IoT Convention zet ‘Capital of Things’ op de kaart


Antwerpen, 13 juni 2018
Vorige week woensdag vond in Antwerpen de derde editie plaats van de Internet of Things Convention in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen. Deze derde editie stond in het teken van de stad om zich als ‘Capital of Things’ op de kaart te zetten. De organisatie lokte ruim 1.000 bezoekers, die kennismaakten met meer dan 35 sprekers uit de onderzoeks- en bedrijfswereld.

Centraal op de kalender stond dit jaar het thema ‘smart cities'. Dat focuste tijdens deze editie op de rol van IoT binnen mobiliteit, economie, wonen en milieu. Smart cities zijn steden die met sensoren en via het internet data verzamelen over de verschillende diensten en activiteiten van een stad. Aan de hand van deze data kan die stad nieuwe toepassingen ontwikkelen die bijdragen tot aangenaam wonen en werken in de stad.

 

EUKA-drones springen in het oog

Een van de in het oog springende deelnemers was het in Hasselt gevestigde Vlaamse dronecluster EUKA, dat de drone-industrie vertegenwoordigde. Deze door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkend Innovatief Bedrijvennetwerk werkt met een vast team van medewerkers, een stuurgroep met daarin de belangrijkste Captains of Industry en verschillende werkgroepen. Deze mikken enerzijds op ervaringsuitwisseling tussen alle stakeholders uit de markt en anderzijds op de co-creatie van innovatieve business-ideeën. Via allerlei events, lerende netwerken, seminaries, co-creatieve sessies en conventions faciliteert EUKA de kennis en ervaring die nodig is om de nieuwe drone-economie alle kansen te geven. 

 

'De werking van EUKA resulteert in beleidsadviezen aan de overheid, maar evengoed in het begeleiden en adviseren van KMO's en starters in de sector', stelt Drone Cluster Manager Mark Vanlook. 'Zo bekijken we de product-marktcombinaties waarin we best investeren, zowel op korte als lange termijn. Ook denken we samen met alle stakeholders na over de niet onbelangrijke vraag hoe we deze nieuwe technologie een plaats kunnen geven in onze maatschappij. De maatschappelijke acceptatie van dronetechnologie zal bepalend zijn voor de toekomst van deze industrie.'

 

DronePort

Mark Vanlook sprak in één van de vele workshops over de unieke positie van DronePort (De DronePortcampus in Brustem, een bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector opent begin 2019 de deuren) en de werking van EUKA voor een groep van een 70-tal geïnteresseerden. Hij benadrukte de unieke positie van een site als DronePort waar alle huidige en futuristische drone-technologie getest kan worden. Ook de aanwezigheid van een incubatiecentrum vanaf end 2018 is volgens hem een meerwaarde in de drone community en een unieke aantrekkingspool voor bedrijven uit heel Europa. 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren