Zoeken
 
 

Industriezone Waregem-Zuid pakt uit met ‘Shuttle into the zone’


Waregem, 6 juni 2018
Auteur:
Jan Hoffman
Werknemers zo gemakkelijk en optimaal mogelijk op hun werkplek krijgen. Dat is het idee achter het initiatief ‘Shuttle into the zone’ van vzw industriezone Waregem Zuid, dat vanaf september start in de industriezone Waregem Zuid. Het initiatief komt er naar aanleiding van een enquête onder de werknemers in de diverse bedrijven, met onder meer TVH en Renson als drijvende krachten. Dagelijks komt er nu een shuttlebus van het station naar de werkplek en terug.

De twee grootste werkgevers in de zone, TVH en Renson, waren al veel langer vragende partij voor een eigen busverbinding voor de medewerkers van en naar het station van Waregem. Hun suggestie wekte meteen ook interesse op bij andere bedrijven.


Door de ligging van de bedrijven langs de E17 vormt de industriezone geografisch een langwerpige uitgestrekte zone, waar de bestaande bushaltes - aan de uiteinden van het terrein en dus buiten wandelafstand - vaak geen uitkomst bieden. Met het station op amper 4,4 km afstand, is dat een gemiste kans voor De Lijn om het bedrijventerrein te ontlasten van het drukke autoverkeer.

 

58 bedrijven

Op de snel groeiende industriezone Waregem Zuid (Flanders Field, Vijverdam en Brabantstraat) zijn in totaal 58 bedrijven gevestigd die samen ongeveer 5.000 mensen te werk stellen. Stad Waregem ondersteunt dienstverlening op maat van bedrijven en deze bus shuttledienst is er daar één van. Vanaf 3 september kunnen per rit 90 werknemers uit het bedrijventerrein pendelen tussen het station en hun werkplek. De bus zal twee ritten 's morgens en twee ritten 's avonds maken met telkens 4 stopplaatsen verspreid binnen de industriezone (TVH, Renson, Cras en De Brabandere).

 

Milieuvriendelijkheid

Volgens de initiatiefnemers zal er vanaf september een vermindering van de CO2-uitstoot met 95.700 kg per jaar ontstaan, waardoor ook de omgeving er baat bij heeft. De initiatiefnemers hopen tegen de zomer van 2019 de dieselbus te kunnen vervangen door een elektrisch exemplaar.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren