Zoeken
 
 

Compacte slijpautomaat voor gangbare gereedschappen


Paderborn (DE), 6 juni 2018
Cuoghi heeft recent de vierassige CNC-gereedschapsslijpautomaat ‘Mac 20’ geïntroduceerd. Het bedrijf komt nu met de ‘grote broer’ de Mac 26. Het verschil is marginaal maar wel interessant.

Zo verschilt de Mac 26 alleen door zijn uitgebreide spanbereik, dat zich nu van 2,0 tot 26,0 mm uitstrekt en gereedschappen met een lengte van 35,0 tot 250,0 mm opneemt. De nieuwe unit kan ook graveer- en steekgereedschappen slijpen en maken. Gemeenschappelijke kenmerken van de machines zijn de diverse slijpmogelijkheden bij boor- en freesgereedschappen van HSS- en massief hardmetaal. De machine is net zo compact gebouwd en kan met een standvlak van minder dan een vierkante meter goed worden geplaatst.

 

De machines worden aangeboden met het zogenoemde ‘rondom zorgeloos-pakket'. Dit omvat een spiegelingsvrije 15 inch monitor en een eenvoudig intuïtief te bedienen software, waarmee de gebruiker met enkele klikken een groot aantal gangbare gereedschapstypes kan slijpen. Via de meetsensor worden de belangrijkste gegevens aan de software geleverd. Er wordt een kant-en-klaar opgemeten machine geleverd, inclusief CBN- en diamantslijpschijven, zodat er snel kan worden begonnen met het werk. 25 liter slijpolie zorgt voor de koeling.

De gereedschappen worden met ER 16 spantangen (diameter: 2,0-6,0 mm) en ER 32 spantangen (diameter: 7,0 - 26,0 mm) gespannen. De boren kunnen kegelmantel- of viervlaks worden geslepen. Als uitpuntvarianten heeft de gebruiker de beschikking over kruis- en radius-uitpunting. Ook de vorm A-uitpunting evenals een hoekafkanting kan bij de boor worden aangebracht. Beschikbare frezen met twee, drie of vier snijkanten, met of zonder ongelijke verdeling, kunnen frontaal, in omtrek en ook met hoekafkantingen, hoekradiussen of volradiussen worden nageslepen. Net als conische verzinkboren en trappenboren. Freesschachten kunnen probleemloos worden getrapt. De Cuoghi ‘Mac 26' CNC-gereedschapsslijpautomaat wordt exclusief verkocht door de firma Brinkmann + Wecker GmbH in Paderborn. Demonstraties vinden in het demonstratiecentrum van de firma plaats.

 

www.brinkmann-wecker.de  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren