Zoeken
 
 

Cr3do stelt eerste smartmaquette voor bij Bouwbedrijf Dethier


Alken/Zonhoven, 6 juni 2018
Auteur:
Jan Hoffman
In Zonhoven stelde Bouwbedrijf Dethier de eerste interactieve maquette van Cr3do voor. Deze maquette fungeert als tool om potentiële klanten meer inzicht te geven in het project Egge Park, een nieuwbouw project in Zonhoven met 73 wooneenheden, verspreid over 5 gebouwen. Cr3do overbrugt met deze manier van werken de kloof tussen traditionele maquettes en interactieve belevenissen, zoals Virtual Reality.

De interactieve smartmaquette ontstond ruim een jaar geleden bij een bedrijf dat pas in 2015 het levenslicht zag. Cr3do, opgericht door Jens Raskin, Kristof Phillipaerts en Wouter Vandenneucker, stelde zich van bij aanvang de vraag hoe men 3D-printen toegankelijker kon maken voor KMO's. Al snel bleek evenwel dat de KMO-markt te groot was om in één keer te veroveren en besloot men in eerste instantie te focussen op de architecturale sector, met 3D visualisaties en maquettes. 


Met de smartmaquette kan men onder meer een tablet toevoegen waarop potentiële klanten kunnen zien welke units al verkocht zijn en welke er nog beschikbaar zijn. Verder kunnen geïnteresseerden door visualisaties scrollen en meer info opvragen over het project. Echt interessant wordt het bij de ‘unit-finder', waar via sliders gekozen kan worden hoe groot het droomappartement is, hoeveel slaapkamers men wil en hoeveel het allemaal kost. De perfecte units lichten op in de maquette en de klant krijgt meer info over deze units en kan zelfs de grondplannen opvragen. 


Experimenteren met tweede smartmaquette

Cr3do bouwde voorheen al de grootste 3D-geprinte maquette voor Corda Campus in Hasselt. Met deze ontwikkeling werd de grondslag gelegd voor nog meer interactiviteit in maquettes. Momenteel wordt bij Cr3do volop geëxperimenteerd met tweede smartmaquette, met daarop, slimme bewegende onderdelen.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren