Zoeken
 
 

Allemaal specialisten onder dak van Lybover


Waregem, 23 mei 2018
In 33 jaar tijd heeft de familie Boels haar onderneming van een eenmanszaak uitgebouwd tot een bedrijvengroep met bijna tweehonders medewerkers. Ze hebben inmiddels zeven nichebedrijven in hun portfolio, allemaal KMO’s die zich één voor één profileren als specialisten in het zoeken naar een op maat gemaakte industriële oplossing voor de klant.

Om dit alles duidelijk te profileren naar de buitenwereld werd gekozen om onder één verschijningsbeeld in de markt te treden, duidelijk aangevend dat alle activiteiten verder onder de Lybover koepel ontwikkeld worden. ‘Met onze Lybover groep willen we extra opportuniteiten creëren en nieuwe medewerkers aantrekken', aldus Hans en Filip Boels.

 

De Lybover groep is momenteel nog onbekend bij het grote publiek maar daar willen de gebroeders Boels verandering in brengen. ‘In 1985 is Luc Boels, ons vader, gestart als zelfstandig vertegenwoordiger van Keller Lufttechnik GmbH maar door de jaren heen hebben mijn broer Filip en ikzelf de eenmanszaak uitgebreid tot een bedrijvengroep. Nu eens deden we een overname, dan weer ontwikkelden we zelf een nieuwe activiteit. Altijd konden we de strategie waarmaken met onze eigen middelen. Vandaag worden door alle bedrijven samen jaarlijks voor méér dan 50 miljoen euro componenten en installaties verkocht', Stelt Hans Boels. In de komende 10 jaar willen de broers Boels meer dan ooit synergie- en schaalvoordelen uitspelen met de Lybover groep. ‘Elke Business Unit binnen onze groep zit wel eens met klanten aan tafel die ook iets van een andere Business Unit nodig hebben. We willen op deze opportuniteiten inspelen, want in elk van onze Business Units kunnen we zeer gespecialiseerde oplossingen aanbieden. Dit biedt nog heel wat extra groeipotentieel voor onze bedrijvengroep', zegt Filip Boels.

 

Engineers

'De vele tientallen ingenieurs die bij ons werken, kunnen hun hart ophalen want er dienen zich altijd nieuwe uitdagingen aan in elke Business Unit. Daar we alles op maat van de klant maken en in verschillende sectoren actief zijn, zijn er geen twee projecten hetzelfde', aldus Hans en Filip Boels.
'We willen elk van onze Business Units ook verder uitbouwen en laten groeien op een rendabele wijze. Hiervoor zijn we op zoek naar bijkomende krachten. Wie de ambitie heeft om te groeien, heeft goed volk nodig. De projectindustrie is sowieso een sector met nog veel toekomst. Het is altijd een bewuste keuze geweest om enkel gespecialiseerde activiteiten in huis te halen.'


De Lybover groep bestaat voortaan uit zes Business Units (tussen haakjes de voormalige namen): RECYCLING: Machines en installaties voor droge scheidingstechnieken (BULK .ID); METAL: Plaatbewerking, constructiewerken en industriële buisleidingen en dit zowel in staal als in inox. (Hafibo - Hafinox); AIR: Industriële ontstoffingsinstallaties. (Keller Lufttechnik Benelux - Keller France - Luksal); FIRE: Brandcompartimentering en rook en warmte afvoerinstallaties voor ondergrondse parkings en gebouwen (Keller Benelux); INSTALLATION: Montage en service activiteiten (Lybotech) en BULK: Installaties voor opslag en transport van bulkgoederen (Motogroup - site Brugge) 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren