Zoeken
 
 

Tweede Safety Summit voor professionals massaal bijgewoond


Schelle, 9 mei 2018
Op de Interescaut-site in Schelle werd de tweede editie van The Safety Summit georganiseerd. De Safety Summit is een tweejaarlijks treffen voor professionals die gepassioneerd zijn door veiligheid en welzijn op het werk. Het gaat om een unieke combinatie van beurs-, congres-, event- en workshop-elementen.

Dat het initiatief aanslaat, bewijzen de cijfers: 950 bezoekers zagen 61 aanwezige producenten/exposanten. Voor het eerst was - naast de doelgroep industrie - met politie, brandweer en veiligheidsdiensten, ook de overheid vertegenwoordigd.

Tijdens de Summit kregen de deelnemers een update van wat de wereld van veiligheid en welzijn vandaag én morgen te bieden heeft in België, Nederland, Frankrijk en de rest van de wereld. Drie hoofdthema's stonden daarbij centraal: circulaire veiligheid, de mens achter de medewerker en slimme technologie. In primeur werd ook een boek voorgesteld. Onder de titel ‘Gids, normen en keuze. Persoonlijke beschermingsmiddelen' presenteerde auteur Rebecca Delanghe, project manager bij Vandeputte Safety Experts, een gloednieuw naslagwerk. Het initiatief voor deze uitgave is gestoeld op de vele vragen vanuit de markt naar informatie over wetgeving en normen rond PBM's.

 

Innovaties

The Safety Summit bood ook heel wat innovaties, die vaak kaderden in één van de drie centrale thema's. Zo pasten vier workshops helemaal in het thema ‘Circulaire veiligheid'. De Samurai Academy - gelanceerd op The Safety Summit door Samurai at Work - was dan weer een treffend voorbeeld van een opleiding waar ‘De mens achter de medewerker' een sleutelfactor is. Ook op het vlak van ‘Slimme technologie' viel er heel wat te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de implementatie van sensoren in veiligheidsmateriaal.

Er werden ook heel wat nieuwigheden getoond. EMMA, aanbieder van veiligheidsschoenen, lanceerde de circulaire veiligheidsschoen: niet alleen heeft deze schoen veters gemaakt uit gerecycleerde petflessen, de schoen zelf is 100% recycleerbaar. Daarnaast onthulde 3M zijn concept ‘3M Science of Safety', een programma dat de elementen sectorervaring, risico-inschatting, reguleringen, innovatieve technologieën, kwaliteitsproducten, opleidingen en trainingen combineert om zo op maat gemaakte producten te kunnen bieden. Teijin Aramad ontwikkelde dan weer, samen met Vandeputte, de Comfort Index voor veiligheidskleding, terwijl Centurion twee nieuwe producten voorstelde: ‘Contour', een compact gelaatbeschermingssysteem gemonteerd op een helm, en drie nieuwe ‘Concept Air' ademhalingskits.

 

De volgende editie van The Safety Summit vindt plaats in 2020. De exacte datum en locatie worden later nog bekendgemaakt. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren