Zoeken
 
 

37 Limburgse bedrijven zetten schouders onder technisch talent


Hasselt, 9 mei 2018
Auteur:
Jan Hoffman
In de ambtswoning van de Limburgse gouverneur ontvingen 37 Limburgse bedrijven het Charter Techniekpromotie van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Dankzij hun steun konden vorig jaar meer dan 800 jongeren tussen 11 en 14 jaar proeven van techniek. Voka – KvK Limburg zet zwaar in op techniekpromotie om zo de instroom in de technische opleidingen te verhogen. Het tekort aan technisch geschoold personeel houdt de groei van de Limburgse industrie tegen.

We worden vandaag en in de toekomst steeds meer geconfronteerd met complexe, maatschappelijke en technologische problemen. Er zijn niet enkel technische professionals nodig die deze problemen kunnen oplossen, maar ook mensen met inzicht in techniek om deze professionals te ondersteunen.

Volgens Voka-KvK Limburg moeten we jongeren aantonen waarom techniek leuk en relevant is en hoe er samen naar oplossingen voor authentieke problemen kan gezocht worden. Voka - KvK Limburg doet dat door middel van verschillende acties, waaronder de FIRST LEGO League, een lego-wedstrijd waar kinderen op een speelse manier worden ondergedompeld in de wondere wereld van techniek. Op die manier bereikte men vorig jaar 800 Limburgse leerlingen. 


Onschatbare waarde

Deze wedstrijd kon enkel gerealiseerd worden met de hulp van partnerbedrijven. "Zij zetten mee de schouders onder dit project door scholen te helpen en teams te coachen en aan te moedigen. Ze deden dit als echte peters. Bovendien nodigden vele partnerbedrijven de petekinderen uit op bedrijfsbezoek of gingen ze spreken in de klassen", vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg. 


Groter draagvlak 

De voorbereidingen van het nieuwe seizoen van de FIRST LEGO League 2018-2019 gingen reeds van start. In de nieuwe challenge INTO ORBIT verkennen de leerlingen het ruimteleven. Ook de Limburgse bouwsector is fan van Lego, want voortaan slaan Voka - KvK Limburg en de Confederatie Bouw Limburg de handen in elkaar voor de FIRST LEGO League. Dat zorgt voor meer middelen en een groter draagvlak om techniek tot bij jongeren te brengen.

De volgende bedrijven ontvingen een certificaat als teken van erkenning voor hun bijdrage aan het Techniekpromotie-project: Aarixa, Alro, APK, ASAP.be, BKM, Cats & Dogs, Chapo, Cooltech, De Lijn, De Witte & Co, Europower Generators, Exight Solutions, Flanders Make, Gijbels Mathieu, Grizaco, Groep Jam, Heraeus Electro-Nite International, Impact, Infrax Limburg, Kumpen, Loomans Plastics, LRM, P&V Elektrotechniek, Pami, Prefamac Chocolate Machines, Punch Powertrain, Rato Education, Rezinal, Ridge Tool Europe, SD Worx, SKF Logistics Services Belgium, Spaas, SWM, TRIXXO, Vandersanden Steenfabrieken, VOS Technics en Yontec.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren