Zoeken
 
 

Beurzenduo profiteert van mondiale conjunctuur


Düsseldorf , 2 mei 2018
Wereldwijd wordt er steeds meer geïnvesteerd – in de infrastructuur, in het segment automotive, in de elektro-industrie, in regeneratieve energieprojecten en in olie- en gaspijpleidingen. De toeleveringsindustrieën draad, kabel en buizen profiteerden tijdens de internationale beurzen Wire en Tube van 16 tot en met 20 april 2018 in Düsseldorf sterk van deze ontwikkeling.

In heel Duitsland behoren de staal- en metaalverwerking tot de top tien van belangrijkste industriesectoren. Deze sectoren worden in belangrijke mate door de middenstand vormgegeven, zijn traditioneel gegroeid en sterk innovatief. Maar ook grote concerns binnen deze sectoren kiezen voor nieuwe wegen, gaan voor digitale optimaliseringsprocessen en reorganiseren hun verkoopkanalen, zowel nationaal als internationaal.

‘Het is ons als organisator van beurzen gelukt, om de draad-, kabel- en buizenindustrie op de beurslocatie in Düsseldorf een wereldwijd platform als Basis for Business te bieden', vindt een tevreden Joachim Schäfer, managing director van Messe Düsseldorf GmbH na vijf beursdagen. 


Goede conjunctuur

Het aantal orders dat producenten van investeringsgoederen zoals machines, installaties en voertuigen hebben ontvangen, is uitstekend, en de Duitse economie profiteert sterk van de goede mondiale conjunctuur. Er kwamen meer dan 71.500 vakbezoekers (2016 waren het er 69.500) uit 134 landen gedurende vijf dagen naar Düsseldorf om op Wire, de internationale vakbeurs voor draad en kabel, en Tube, de internationale buizenvakbeurs informatie in te winnen over innovaties uit de branche en zakelijke deals te sluiten.

In totaal presenteerden 2.683 ondernemingen uit 67 landen hun technologische highlights in 16 beurshallen op meer dan 117.000 vierkante meter - een oppervlaktestijging van 7.000 vierkante meter vergeleken bij de voorgaande edities in 2016. 


Wire 2018

Draad- en kabelmachines, draad- en kabelproductie, de handel in werkstoffen maar ook de glasvezeltechnologieën, roosterlasmachines, springs manufacturing technology, verbindings- en bevestigingstechnologieën en het Chinese paviljoen met China's expertise werden in de beurshallen 9 tot en met 16 gepresenteerd. In totaal toonden 1.442 exposanten uit 53 landen op een tentoonstellingsoppervlakte van 65.000 vierkante meter hun innovaties. De meeste Wire-exposanten kwamen uit de grote productielanden Italië, Duitsland, Turkije, Groot-Brittanië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland. Van overzee kwamen veel exposanten uit de USA, India, Taiwan, Zuid-Korea en China naar de beurshallen aan de Rijn.

 

Wafios

Dr. ing. Uwe-Peter Weigmann, bestuurslid en woordvoerder van Wafios AG: ‘Vanuit het oogpunt van Wafios kunnen we zeggen dat we een groot aantal interessante, concrete projectgesprekken en talrijke orders hebben kunnen noteren. We verheugen ons op een weerzien in 2020.' 

 

Tube 2018

Het aanbod van Tube 2018 reikte van grondstoffen, buizenproductie, buizenbewerking, buizenverwerking, buizentoebehoren, buizenhandel en omvormtechnologie tot aan profielen, plastic tubes, machines en installaties en het Chinese paviljoen meet China's expertise. Er werd een tentoonstellingsoppervlakte van meer dan 52.000 vierkante meter gebruikt waarop 1.241 ondernemingen uit 57 landen hun aanbod presenteerden. 

 

Salzgitter

Bernhard Kleinermann, persvoorlichter van Salzgitter AG: ‘Het Salzgitter-concern heeft op Tube 2018 onder het motto ‘Mannesmann. Das Rohr.' zijn internationale buizenactiviteiten gepresenteerd. Dit resulteerde in positieve feedback maar ook de intensieve gesprekken met klanten en partners uit het binnen- en buitenland. De business unit van Mannesmann, met de traditierijke merknaam, zal ook over twee jaar op deze beurs een belangrijke exposant zijn.' 

 

Op Tube waren de belangrijkste herkomstlanden van exposanten Italië, Duitsland, Turkije, Spanje, Nederland, Groot-Brittanië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Van overzee kwamen de meeste exposanten uit de USA, China, India, Zuid-Korea en Taiwan naar Düsseldorf.


Samenvatting 

Het bezoekersprofiel van Wire 2018 en Tube 2018 kenmerkte zich aldus de beursorganisatie door een hoge internationaliteit en vakkundigheid. Meer dan 50 procent van de bezoekers van beide vakbeurzen kwam met concrete investeringsplannen naar de beurs. 70 procent van de bezoekers bestond uit leidinggevenden met investeringsbevoegdheid. 

 

Machines

De vakbezoekers van Wire 2018 waren voornamelijk geïnteresseerd in machines voor het verwerken of produceren van draad en kabel, stafstaal en band, gereedschap voor productietechnologie en machines, apparatuur, werktuig en grondstoffen. Er was ook volop interesse voor de segmenten omvormtechnologie en springs manufacturing technology. 20 procent van de geënquêteerden gaf aan in de eindproducten van deze segmenten geïnteresseerd te zijn. De vakbezoekers van Tube 2018 waren voornamelijk op zoek naar buizen en toebehoren, profielen en de handel in buizen van alle soorten en maten. Gedurende de vijf beursdagen kwamen in totaal meer dan 71.500 vakbezoekers uit 134 landen naar Düsseldorf. 70 procent van de beursbezoekers kwam van buiten Duitsland, waarvan een derde van overzee. 55 procent van de bezoekers gaf aan nieuwe leveranciers te hebben gevonden.

 

De volgende edities van Wire en Tube zullen van 30 maart tot en met 3 april 2020 wederom gezamenlijk op het beursterrein van Düsseldorf plaatsvinden.

 

www.wire.de 

www.tube.de  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren