Zoeken
 
 

Rittal stelt schakelkastinnovaties voor


Hannover (DE), 1 mei 2018
Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar heeft Rittal op de Hannover Messe 2018 de première van haar nieuwe grote schakelkastsysteem voor de digitale productieketen gevierd. De onderneming toonde de schakelkastinnovatie. Andere hoogtepunten zijn het nieuwe sokkelsysteem, het in de hoogte verstelbare draagarmprofiel voor machinebedieningen, slimme oplossingen voor schakelkast-, machine- en IT-koeling en het nieuwe Secure Edge Data Center.

Naast de primeur van het nieuwe schakelkastsysteem presenteert Rittal een geïntegreerde koeloplossing - een symbiose van schakelkast en koelaggregaat evenals een Ri4Power toepassing voor laagspanningsverdeelinstallaties. Deze tonen aan dat het nut van het nieuwe schakelkastsysteem niet alleen bij de kast zelf ligt, maar ook bij de systematische integratie van koeloplossingen, apparaten- en stroomverdelingscomponenten.

  

Nieuw sokkelsysteem

Andere aandachtstrekker op de stand was het nieuwe sokkelsysteem, dat alle voordelen van de bestaande TS 8 en Flex-Block sokkel tot één oplossing samenvoegt. Dit zorgt voor een aanzienlijk eenvoudigere sokkelmontage en integreert bovendien nog andere functies zoals de veilige bevestiging van kabels met behulp van een standaard systeemchassis. Bijkomende nieuwigheden van Rittal zijn het in de hoogte verstelbare draagarmprofiel voor de ergonomische inrichting van panelen of besturingselementen in machines en installaties, alsook de aanvulling van haar portfolio met LED systeemverlichting. 

 

De nieuwe Blue e+ koelaggregaten (1,6 kW) voor wandmontage en de Blue e+ chiller (2,5 tot 6 kW) zorgen voor een verbeterde efficiëntie bij schakelkast- en machinekoeling. Dankzij de IoT-interface kunnen deze koeloplossingen communiceren met Industrie 4.0 toepassingen. Ook brengt Rittal een volledig spectrum nieuwe IT-koeloplossingen voor racks en complete datacenters op de markt. Tot dit nieuwe aanbod behoren koeloplossingen op basis van koelmiddelen (20 kW), hybride oplossingen met indirecte vrije koeling (35 kW) en een nieuwe generatie watergekoelde IT-oplossingen. 

   

Veilige edge datacenters

Een volgende IT-innovatie is het nieuwe Secure Edge Data Center. Deze sleutel-op-de-deur oplossing voor datacenters, die Rittal ontwikkelde samen met wereldwijde partners ABB en HPE, is speciaal afgestemd op werking in veeleisende industriële omgevingen. Met behulp van het veilige edge datacenter kunnen bedrijven in real time essentiële data raadplegen en direct gepast reageren. 

 

Digitale productieketen

Bezoekers konden op de Rittal stand de Industrie 4.0 invalshoek van de productieketen in de sturings- en kastenbouw ervaren. De divisie Rittal Automation Systems zorgt voor ondersteuning met zijn portfolio: van manueel gereedschap tot volautomatische installaties. Ook het technologienetwerk 'Smart Engineering and Production 4.0' van Eplan Rittal en Phoenix Contact was te zien in hal 8, stand D28. Aan de hand van een bijzondere live-demonstratie kunnen bezoekers ervaren hoe de automatische productie functioneert bij een batchgrootte van 1. Zusterbedrijf Eplan presenteerde in hal 6, stand H30, een eerste kijk op de komende versie 2.8 van het EPLAN platform. Deze verrast met belangrijke innovaties op vlak van ergonomie, die niet alleen de engineering sneller maken, maar ook de automatisering en standaardisering door uitbreidingen van macrotechnologie.  

 

Over Rittal

Rittal met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor industriële kasten, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in nagenoeg alle sectoren, hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Met circa 10 000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal wereldwijd aanwezig. Tot het ruime assortiment behoren infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve veiligheidsconcepten voor fysieke data- en systeembeveiliging.

 

De toonaangevende softwareaanbieders EPLAN en Cideon vullen de productieketen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen. Rittal Automation Systems doet dat met automatiseringsoplossingen voor kastenbouw. Rittal werd opgericht in 1961 en is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief vanuit 18 productiesites en 78 dochterondernemingen. De ondernemingsgroep telt meer dan 11 500 medewerkers en noteerde in 2014 een omzet van ca. 2,2 miljard euro. In 2015 werd het familiebedrijf voor de zevende keer uitgeroepen tot topwerkgever in Duitsland. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren