Zoeken
 
 

Grootste tekort aan ICT'ers ooit


Brussel, 25 april 2018
De Belgische economie heeft dit jaar 16.000 extra digitale experts nodig. Dat zijn er meer dan ooit en dubbel zoveel als tien jaar geleden, blijkt uit cijfers van Agoria. Digitalisering en hoogconjunctuur doen de vraag naar digitale experts pieken.

Tussen de 16.000 openstaande ICT-vacatures zitten alle mogelijke profielen. Zo zijn Belgische bedrijven onder meer op zoek naar 2.400 systeemontwikkelaars, 4.400 IT-consultants, 1.200 verkopers, 1.600 projectmanagers en 1.200 medewerkers voor IT-helpdesks. België telt in totaal 200.000 ICT'ers en dat aantal groeit jaarlijks met vier procent.

 

Alleen al in de pure techbedrijven is een tekort aan 8.000 digitale experts. In die cijfers zijn de openstaande jobs voor andere technische profielen, zoals ingenieurs, monteurs en onderhoudstechnici niet eens meegerekend. Daar gaat het om nog eens 15.000 vacatures.

 

Digitalisering de oorzaak

Volgens Patrick Slaets, hoofd data-analyse bij Agoria, zijn behalve de goed draaiende economie toch vooral de digitalisering en robotisering de oorzaak van de grote schaarste aan IT'ers. 'In 2005-2006 was de conjunctuur nog beter dan vandaag en toen waren er 'maar' 10.000 ICT-vacatures', vergelijkt hij. 'Vandaag is zowat elke sector doordrongen van technologie - denk aan blockchain, artificiële intelligentie, internet of things - en is er een duidelijke versnelling voelbaar.' Volgens Agoria vormt het nijpende tekort meer en meer een rem op de groei van bedrijven.
 

 

 

 

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren