Zoeken
 
 

Mazak breidt de 5-assige multi-tasking reeks uit met Siemens


Deventer, 18 april 2018
Yamazaki Mazak heeft zijn besturingsaanbod voor de populaire 5-assige bewerkingscentra, de Variaxis i-500 en de Variaxis i-600, uitgebreid voor klanten die gestandaardiseerd zijn op Siemens sturingen.

De Variaxis i-500 met Siemens Sinumerik 840D sl CNC-sturing is ontworpen voor machinale bewerking van meerdere oppervlakken en biedt een kortere bewerkingstijd, een hoge nauwkeurigheid en een zeer goede machine ergonomie. Met zijn 12.000 tpm 22 kW spil, gecombineerd met hoge ijlgangwaardes van 56/60/60 m/min in de X-, Y- en Z-assen, biedt de machine een uitstekende productiviteit. Daarnaast beschikt de machine ook over een groot werkbereik dat componenten tot 500 mmø kan verwerken, met een spaan-tot-spaan gereedschapswissel van 4,5 seconden.

 

De i-600 

De tweede machine die beschikbaar is met de Siemens sturing, is de Variaxis i-600. Deze machine beschikt over een zeer groot werkbereik, één van de grootste binnen zijn klasse. Daarmee is hij geschikt voor het bewerken van werkstukken tot 700 mmø en een maximale hoogte van 450 mm. De machine is uitermate geschikt voor technische toepassingen die een snelle set-up en kortere bewerkingstijd vereisen. Verbeterde prestaties worden gegarandeerd met een 12-toeren hoofdspil met hoge snelheid en uitzonderlijke ijlgangwaardes van 60/60/56 m/mm in de X-, Y- en Z-assen. 

 

Ook is de i-600 in staat tot grote nauwkeurigheid, dankzij het gebruik van een volledige gietstructuur en portaalconfiguratie, die optimale stijfheid verzekert zonder Y-as overhang. Daarnaast beschikt de machine over Roller gear cam-technologie en lineaire rolgeleiders, gekoelde kogelomloopspillen en een intelligent thermisch schild dat veranderingen in de omgevingstemperatuur herkent.

 

www.mazakeu.be

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren